En del av

Nina Campioni och Paulina Gunnardo ordnar event för gravida

15 mar, 2022 
AvHannah Bergroth
motherhood-profilerna nina campioni och paulina gunnardo
Foto: Emma Eriksson
Är du gravid eller känner du någon som går och väntar på sin bebis just nu? Motherhoods profiler Nina Campioni och Paulina Gunnardo ordnar nu ett event, Birth inspiration day, där du har chans att förbereda dig för graviditet, födande och första tiden som förälder. Här är allt du behöver veta.
Annons

Motherhood ska vara den där självklara platsen för mammor att hänga på. Vi vill finnas här som en peppande kompis genom hela mammalivet – från plusset på stickan till att din skatt blivit stor tonåring.

Förutom inspirerande artiklar har vi också ett fantastiskt gäng av härliga profiler som dagligen ser till att uppdatera sina bloggar med inlägg som rör föräldraskap, småbarnsliv och vardag.

Se också: Kändisar som är gravida och ska få barn 2022

Kändisar som är gravida och ska få barn 2022Brand logo
Kändisar som är gravida och ska få barn 2022

Nina Campioni är tvåbarnsmamman och författaren som skriver debattartiklar, driver poddarna Vattnet går – och inspirerar tiotusentals följare på Instagram. Paulina Gunnardo är beteendevetaren och föreläsaren som guidar och tipsar föräldrar i stora frågor om barn – driver podden Barnet går tillsammans med Nina. Nu ordnar dessa två ett härligt event för gravida. Här berättar Paulina om allt du behöver veta.

Annons

Birth inspiration day – event för gravida

Hej Paulina! Berätta – vad är det för event ni arrangerar?

– Birth Inspiration Day är ett event för den som är intresserad av en holistisk förberedelse för graviditet, födande och första tiden som förälder. Det blir en härlig heldag med prova-på-klasser, föreläsningar, mingel, god mat, gemenskap och inspiration som stärker dig som gravid i resan under graviditet, i födande och första tiden som förälder.

paulina gunnardo
Paulina Gunnardo.

Det låter underbart. Varför ville ni ordna ett event för gravida?

– Vi har ett ledord: Togetherness. När man väntar barn är det så viktigt att få känna gemenskap med andra och att man inte är ensam, kanske särskilt nu efter år av pandemi och tider med mycket oro. Vi, och alla som är med och på olika sätt arrangerar dagen tillsammans, vill verkligen skapa en personlig, varm och trygg atmosfär där alla kan mötas, knyta kontakter och dela erfarenheter med varandra.

Annons

Vad hoppas du att den här dagen ska ge besökaren?

– Åå, jag vill att de ska gå därifrån och känna sig stärkta, trygga och glada. Jag hoppas de har fått nya kontakter med andra blivande föräldrar och personer som på olika sätt kan stötta dem i graviditeten, i födande och under första tiden som föräldrar.

Vem tycker du att ska anmäla sig till den här dagen?

– Alla som är gravida eller intresserade av graviditet, födande och tiden som nybliven förälder. Och såklart: alla som kan supporta den gravida. Partner, vänner, föräldrar, doulor, barnmorskor och andra trygga personer som kan finnas kring den gravida. Togetherness FTW!

Precis så! Finns det någon gräns på hur många som får komma?

– Vi räknar med att ta emot mellan 60-90 deltagare.

Något annat du vill berätta?

– Vi kommer vara i en lugn och vacker miljö, med havet och skogen precis intill. På eventet har vi också något vi kallar för market place där deltagarna får mingla med varandra, men också bland utställare som har en massa värdefulla tips och klokskap att dela med sig av. Deltagarna kommer också gå därifrån med en härlig goodiebag, fylld med en massa bra för graviditeten, födandet och första tiden som förälder.

Birth inspiration day äger rum på Skogshem & Wijk på Lidingö i Stockholm den 7 maj. Läs mer om det här.

Annons