En del av

Nina Campioni och Valerie Aflalo släpper podd om livet efter 40

20 apr, 2022 
AvHannah Bergroth
Nina Campioni och Valeri Aflalo släpper ny podd
Nu har en ny podd sett dagens ljus – hurra! Småbarnsmammorna Nina Campioni och Valerie Aflalo släpper en podd som kommer att beröra livet efter 40. Självklart passade vi på att ställa några frågor!
Annons

Motherhood-profilen Nina Campioni och designern Valerie Aflalo har under många år arbetat sida vid sida. Nu startar duon en podd en tillsammans, Nina&Valerie...och plötsligt var vi 40+!

”Tillsammans ska vi utforska MEDELÅLDERN! Vi är 43 och 45 år gamla och inser att den här tiden som så länge haft en negativ klang runt sig faktiskt är rätt underbar. Visst, det är inte skitkul att bli gammal och hamna i klimakteriet och få krämpor men rent mentalt känns det som att vi bara blir bättre och bättre? Det vill vi lyfta och det ska vi göra tillsammans med varandra, med spännande gäster och vi kommer bjuda på allt! Tror vi, hoppas vi!”, skriver Nina i ett blogginlägg.

Vi passade på att ställa några frågor om podden och hur de tycker att det är att bli äldre.

Se också: Motherhoods expertpanel – din guide genom hela mammalivet

Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivetBrand logo
Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivet

Nina Campioni och Valerie Aflalo startar podd – det här handlar den om

Hej Nina och Valerie! Hur mår ni?

Annons

Nina: Jag är skitnervös för idag lanseras vår nya podd och det känns faktiskt väldigt läskigt. Jag känner också stor press eftersom det är första gången jag har lite huvudrollen i en podd. I Vattnet Går som jag drivit i sju år är det gästen som är i fokus. Det känns läskigt att vända på det.

Valerie: Ja, haha! Jag är däremot lyckligt ovetande och väldigt pepp. Det är första gången jag släpper en podd så det är lite svårt att veta vad jag ska förvänta mig.

Hur kommer det sig att ni vill podda tillsammans?

Nina: Vi har under många år jobbat sida vid sida, båda i modebranschen men på olika håll och genom åren bollat massor av tankar, idéer och projekt med varandra och länge känt att vi velat ta några av dessa idéer och skapa något ihop istället för var för sig på sitt håll. När vi hade kommit en lång bit på ett helt annat projekt som vi bollat med varandra så fann det sig naturligt att det kom ut en podd på andra sidan.

Annons

Vad härligt!

Nina: Ja! Vi har själva letat efter en podd där man kan känna igen sig i det skeende i livet där vi befinner oss nu, alltså 40+, med allt vad det innebär av åldrande, självförverkligande, förnyelse och fertilitet. Det känns som att vår generation som kommer in i medelåldern nu är mycket mer offentlig tack vare sociala medier, vilket gör att den eviga hetsen kring ungdom känns otroligt starkt samtidigt som vi ser en helt ny styrka hos kvinnorna 40+ där man äntligen upptäcker att "fuck this, jag går min egen väg".

Valerie: Det finns så många intressanta vägskäl vid 40+ som vi vill utforska mer. Vi märker att vi lever våra bästa liv nu - så varför har ordet ”medelålders” så dålig klang?

Nina Campioni och Valerie Aflalo
Valeri och Nina ska äntligen få jobba tillsammans på riktigt. Foto: Privat

Hur känns det att få podda tillsammans?

Nina: Det känns jätteroligt, spännande och det ska bli sjukt kul att utforska vår vänskap i det här, vi är väldigt olika. Vi har känt varandra länge som sagt men vi känner inte varandra jätteväl ändå, så det ska bli så kul att skala av lagren på varandra. Vi har också olika ingångar till det mesta.

Annons

Valerie: Mmm, Nina är mer politisk och en babblande pladdermaskin medan jag känner mer inåt och tänker noga igenom vad jag vill ha sagt. Men vi båda kan nog överraska varandra med både kloka insikter och klantiga felsägningar. Vi tror att både vi och lyssnarna kommer upptäcka nya sidor hos varandra.

Underbart. Berätta, vad kommer ni prata om?

Nina: Vi kommer bjuda på allt! Vi kommer prata karriär, familj, misslyckanden, drömmar, våra män, politik, utseende. Ingenting är off limits. Den röda tråden är medelåldern och hur den här tiden i livet påverkar oss, vi kommer också ha gäster ungefär vart tredje avsnitt som naturligtvis då är 40+ och som kan bjuda på sin livsresa och insikter och ge oss förslag på hur vi kan utvecklas som människor. Vi vill utforska allt som har med 40+ att göra!

Valerie: Podden är väldigt öppen och vi bjuder på våra egna erfarenheter i allt kring till exempel klimakteriet, bröstoperationer och Ninas flytt till Italien. Allt från utsida till insida helt enkelt!

Annons

Hur upplever ni livet som 40+?

Nina: Den sjuka insikten är ju att vi är 40+, vi känner oss fortfarande som 27 konstigt nog!? På många sätt är det helt underbart att vara 40+, vi har båda fått ett inre lugn och en djupare självkänsla som gör livet så mycket bättre. Samtidigt får man ibland inre kallduschar av att veta att det var ju så mycket mer man ville hinna med innan....ja, innan vad? Livet är både kort och långt samtidigt inser vi och det är både en fantastisk känsla och skrämmande samtidigt.

Valerie: Ja, det är väl därför det finns så mycket motstridiga känslor kring medelåldern, man känner sig starkare än någonsin samtidigt som man inser att barnen börjar bli äldre och livet går i raketfart.

Vad ser ni mest fram emot att få prata om?

Nina: Jag är både livrädd och peppad över att det är jag och mina känslor och tankar som ska ut nu, jag har ju poddat i så många år men då har fokus alltid legat på mina gäster. Jag har liksom hållit mig i bakgrunden. Nu ska jag JAG stå där bakom mikrofonen och hålla låda. Tänk om alla kommer hata mig liksom?

Annons

Vad vill ni att podden ska vara för era lyssnare?

Nina: Vi hoppas att vi ska bli den där grymma kompisen som man blir på gott humör av när hen ringer.

Valerie: Ja, precis. Vi vill att man ska känna sig mindre ensam med oss i öronen och att vi blir starkare tillsammans.

Omslaget till Nina Campionis och Valerie Aflalos podd
Nina&Valerie...och plötsligt var vi 40+ släpps 20 april och finns där poddar finns. Foto: Acast.

Ni är båda småbarnsföräldrar, kommer ni prata om föräldraskap i podden?

Nina: Ja, absolut. Föräldraskapet är ju med oss båda hela tiden så det kommer definitivt vara en stor del av podden. Medelåldern är ju också ofta en tid i livet då barnen blivit lite större och man som förälder plötsligt får lite mer tid för sig själv, vilket kanske inte alltid är positivt, haha.

Valerie: Haha, ja! Plötsligt får man tid att tänka över sitt liv på gott och ont vilket kan leda till smärtsamma insikter och uppvaknanden men förhoppningsvis fantastiska förändringar.

På tal om småbarn... Vad är era bästa mamma-hacks?

Nina: iPads... skojar bara. Vi är båda ganska dåliga på hacks men tror att vi, precis som alla föräldrar, alltid gör vårt bästa och vi försöker finnas där med öppen famn. Det största hacket är väl kanske ändå att inse att ingen är perfekt och att det gäller att som föräldrar förlåta sig själv och släppa det dåliga samvetet.

Foto: Acast, privat

Annons