9 prylar som kommer bli nostalgi för våra barn i framtiden

Lavalampa, fast telefon och en tjock-tv. Tamagotchi, puttekulor, fritös och My little pony. Vissa leksaker och prylar i hemmet kan vi verkligen datera till att vi hade hemma vid en viss ålder.

Se också: Godissorterna vi minns från förr

Här är godissorterna vi minns från förr
1:09

Efter reklamen: Här är godissorterna vi minns från förr

(1:09)

Slå på ljud

Och visst finns det vissa prylar vi fnissar lite åt idag att vi använde så flitigt för några decenier sedan? Givetvis kommer våra barn skratta på samma sätt om några decennier åt prylar vi har hemma just nu.

Motherhood har masserat geniknölarna och tagit en titt i kristallkulan! Här är nio saker som våra barn med stor sannolikhet kommer skratta åt fanns i hemmet om 20 år.

9 prylar som blir nostalgi i framtiden

Vad tror du – håller du med om att detta kan bli nostalgiprylar?

1. Kablar och laddare

Nej, det kan inte vara möjligt att vi håller på såhär mycket med (borttappade!) laddsladdar och att koppla våra många apparater till elnätet via något så omodernt som en strömkabel i framtiden!? Självklart laddar vi mobiler och datorer trådlöst på smarta ytor i hemmet och kastar allt som heter usb och hdmi i återvinningen. Trådlös casting mellan skärmar och wifistyrda högtalare blir en självklarhet.

elkablar

2. Elsaklänningen och Babblarna

Många i våra barns generation har verkligen älskat Frost. TÄNK vilken nostalgitripp Frost-filmen, elsaklänningen, frostpennan, frostdockan och frosttårtan kommer vara i framtiden. Likaså kommer våra barn känna nostalgi för figurer som Paw Patrol, Babblarna, Disneyklassiker och Wild kids. Snyft vad fint!

frost

3. *SmArtA bEbiSprYlaR*

Ja tänk vilka härliga hjälpmedel som uppfunnits till bebislivet på sistone. Självgungande babysitters, varmhållare till vällingen och babymonitor i mobilen. Inte helt dumma grejer – men om tjugo år har de antagligen utvecklats med tiden.

välling

4. Balaclavan och mössan med öron

Urgulliga huvudbodnader som trendar just nu. Och just det: trendar! Det här kommer hundra procent vara kultförklarade klädesplagg för våra barn i framtiden!

mössa med öron

5. Kvittohögar, kreditkort och plånböcker

De flesta har vant sig vid att kontanterna är påväg bort som betalmedel. Men hur länge håller sig kreditkorten? Antagligen är de ett minne blott inom ett par decennier till förmån för helt digitala lösningar. Och den där högen med kvitton att spara på skoinköp eller tv:n? Finns givetvis på mejlen!

kreditkort

6. Glömde nyckeln hemma? Går inte!

Händer det att din tweenie glömmer ta med hemnycklarna? Om 20 år är det antagligen inte ett problem eftersom nyckeln inte längre finns. Kodlos och andra digitala lösningar blir med stor sannolikhet grejen.

nyckel

Tamagotchi och 12 andra nostalgigrejer våra barn aldrig kommer fatta

7 Plastpåsar och engångsartiklar

Haha, kommer ni ihåg att vi packade mat i plastkasse och hade med papptallrikar på utflykten? kommer ditt barn fnissa åt sina jämnåriga vänner.

plastpåsar

8. Hämtmatsmenyer

Hämtmatsfredag och familjen springer till lappen kylen?

Nej när det är hämtmatsfredag i framtiden har vi nog inte längre en pappersmeny på kylskåsdörren. Eller vad tror du? Antagligen har även lilla pizzabagaren på hörnet uppdaterat hemsidan. Eller kanske har vi en inbyggd läsplatta i kylen hemma? Som vi snackar obehindrat med och som vet vad vår standardbeställning är? Ja, antagligen.

pizza

9. Crocstofflorna, Birkenstock och adidastofflan

Tofflorna våra barn hade som barn, tweenies och fjortisar. Tänk vad de kommer sitta och fnissa åt dem när de själva är i medelåldern.

crocs paw patrol

Foto. Crocs

Foto: TT

Mer läsning för dig
7 roliga saker föräldrar gjorde på 90-talet som vi borde sno tillbaka!
9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att deras päron behövt göra

Utvald läsning