Ny pralin i Aladdin- och Paradisasken 2022: Så smakar den

aladdin 2022
Aladdinasken genom tiderna – pralinerna vi minns
1:47

Efter reklamen: Aladdinasken genom tiderna – pralinerna vi minns

(1:47)

Slå på ljud

Har ni börjat längta efter julen än? Det kanske känns tidigt, men som för att trigga igång vårt jul-längt släpper Marabou en nyhet kring de klassiska Aladdin- och Paradisaskarna – en ny pralin har tillkommit!

För första gången på fyra år fick vi förra året en ny pralin i Aladdin- och Paradisasken. Då var det Saltkaramell som gjorde entré. Och även detta år dyker alltså en ny pralin in i asken.

Här är den nya pralinen i Aladdin- och Paradisasken

Den nya smaken för i år är Apelsinkanel, och den har en len kolakräm med smak av apelsin och kanel, inslagen i mörk choklad. Paradisasken får en motsvarande pralin i ljus choklad.

Den nya pralinen i askarna är Apelsinkanel.

Den nya pralinen i askarna är Apelsinkanel.

– Julen är dofternas och smakernas högtid, med dofterna kanel, kryddnejlika och glögg är julstämningen fulländad. Med den nya pralinen vill vi hjälpa svenskar att minnas känslorna från barndomens jular samtidigt som vi vill knyta an till Aladdinaskens självklara plats under svenskarnas julfirande, säger Maija Bjureström, Senior Brand Manager, i ett pressmeddelande.

Pralinen som försvinner från Aladdin- och Paradisasken

Apelsinkanel kommer att ersätta Limepralinen.

– Att få vara den första att välja och få sin favoritpralin i asken har kommit att bli en inbiten svensk jultradition. Asken engagerar och det diskuteras flitigt om man får tjuvstarta från det understa lagret och vem som ska få pärlnougaten. Oavsett vilken koppling man har till asken så tror vi att den juliga och självklara smakkombinationen av apelsin och kanel blir en ny favorit för många, säger Maija Bjureström vidare i pressmeddelandet.

Så ser innehållet ut i årets Aladdinask.

Så ser innehållet ut i årets Aladdinask.

Mer läsning för dig
Glass i fulla lass! Så enkelt gör du nyttig nice cream till hela familjen
13 snacks från förr som gör oss riktigt nostalgiska
Vi har listan – vegetariskt och veganskt godis utan gelatin

Utvald läsning