En del av

Packa kläder till barnen – kolla det här smarta tipset!

22 aug, 2022 
Redaktionen Motherhood
Åh, vi på Motherhood älskar smarta lösningar förenklar vardagen och sparar tid.
Hacks-mamman Caroline har tiotusentals följare på Instagram – här är ett av hennes fenomenala tips när det gäller att packa barnens kläder.
Annons

Oavsett om det handlar om en mysig övernattning hos mor– eller farföräldrarna, en längre familjeresa eller bara extra kläder till förskolan, kan det här med att packa kläder till barnen kännas som en riktig stor projekt.

Hur mycket kläder behöver barnen ha med sig? Hur ska jag göra för att det inte blir för många väskor att släpa på? Hur ser jag till att maxa det lilla utrymme som finns?

Ibland kan just kläder bli ett litet bekymmer, och som förälder tänker du säkert att det är bättre att barnen har med sig för mycket än för lite – eller hur?

Se också: 3 roliga och enkla lekhacks för små barn

3 roliga och enkla lekhacks för små barnBrand logo
3 roliga och enkla lekhacks för små barn

Föräldrahacks på Instagram

Knep som underlättar i vardagen kan man som förälder inte ha för många av. Det har norska Caroline, som ligger bakom det inspirerande Instagramkonto @ordenogsystem förstått.

Annons

Caroline verkar brinna för smarta lösningar för i sitt flöde delar hon nämligen med sig av många hacks – allt från hur du på bästa sätt håller ordning och reda i skafferiet eller i barnens byrålåda, till hur du kan göra för att packa lunchlådor. Varje dag dyker det upp filmer där hon visar tips och trix, som uppskattas av tiotusentals följare.

Mammans smarta tips när du packar extra kläder till barnen

När det gäller packning av barnens kläder så har Caroline lagt upp något som vi vill kalla för världens smartaste idé. I en film visar hon hur man på ett enkelt sätt kan se till att barnen får med sig ombyte – med hjälp av en enkel vikning.

I den första delen av filmen ser man hur hon med hjälp av en vanlig body ”slår in” en blöja, byxor, långärmad t-shirt och strumpor till ett litet paket som hon fäster med bodyns tre knappar. Ett ypperligt sätt att få med sig allt till skötbordet när det är dags för blöjbyte eller om olyckan är framme.

Annons

I den andra delen får vi se hur hon ”gömmer in” extra kläderna i en vanlig collegetröja, som hon viker på ett speciellt sätt. Det här är två riktigt bra föräldrahacks som är toppen när du behöver extra kläder till skötväskan, förskolan eller skolan. Klädpaketen tar minimalt med plats i extra lådan och det är enkelt att få med sig alla plagg när det är dags för ombyte. Dessutom är det väldigt smidigt att använda sig av detta när större barn ska ta på sig kläder på morgonen.

Här kan filmen ses i sin helhet.

Många har blivit inspirerade

Vi på Motherhood är inte ensamma om att tycka att det här tipset är SÅ smart! Filmen har fått flera kommentarer av föräldrar som genast tänker börja göra så.

”Genialt!”, kommenterar en följare.

”Så smart!, skriver en mamma.

”Det här ska jag genast testa!”, skriver en annan.

Vi på Motherhood är beredda att hålla med. Tack Caroline – det här kopierar vi gärna!

Foto: TT, Instagram

Annons