En del av

Pär Lernströms insikt med dottern Bibi: Liknar mig på gott och ont

09 dec, 2022 
Ebba S. Dahlman
Pär Lernström gav ett otroligt känslosamt och minnesvärt sommarprat i P1 i år, där han berättade om relationen till hans far.
I en ny intervju med Hemmets jorunal reflekterar han över hur han själv är som pappa och hur dottern Bibi ärvt hans blödighet.
– Jag misstänker att vi går en spännande tonårsperiod till mötes, säger han.
Annons
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kampBrand logo
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp


Det var sommaren 2022 som programledaren och TV4-profilen Pär Lernström gjorde debut som sommarpratare i P1.

Hans timmeslånga bidrag, som till stor del fokuserade på uppväxten och relationen till hans framlidna far, berörde på djupet och blev hyllades således av svenska folket.

När Pärs föräldrar skildes och pappan föll in i en alkoholproblematik, blev kontakten till den impulsiva fadern mycket sporadisk.

I sommarpratet berättar Pär också att han kände stark rädsla när han själv fick reda på att han och hustrun Linda skulle bli föräldrar. ”Tänk om jag, likt min pappa, inte skulle räcka till för mina barn?”, lyder en fundering ur det uppmärksammade sommarpratet.

– Han var ingen förälder jag kunde lita på, berättar Pär nu i en ny intervju med Hemmets journal. Han fortsätter:

Annons

– Så fort Bibi föddes försvann den där rädslan.

Kärleken till hustrun Linda Öhrn – så håller de romantiken vid liv

Vidare för tidningen berättar Pär om stödet från hustrun Linda Öhrn, som han haft vid sin sida sedan 17 år tillbaka. År 2011 blev de äkta makar och året därpå fick de deras första gemensamma barn tillsammans.

Pär förklarar att en stor del av Lindas dragningskraft är hennes trygghet. Hon kompletterar honom väl, eftersom han själv är mycket mer emotionell.

– Vi är båda känsliga men på olika sätt. Linda plockar ner mig när jag är upprörd över något, medan jag fångar upp henne i något som jag känner mig mer sansad inför. Vi vänder upp rätt memorykort mot varandra, förklarar Pär i intervjun. En fin metafor!

Pär Lernström och Linda Öhrn år 2009.
Pär och hustrun Linda har varit ett par i 17 års tid. Här är en bild från de tidiga åren, när de gick på en stjärnspäckad biopremiär år 2009.

Han fortsätter med att beskriva styrkan i deras relation:

– Linda betyder supermycket för mig. Vi har en enorm respekt för att låta den andra vara som den är. Saker blir inte liggande för Linda, vilket är en jättefin egenskap som jag också har stor hjälp av. Inget kan ligga och gnaga hos henne, hon tar upp allt direkt. Medan jag är mer tyst, låst och kanske inte alltid orkar prata – en av de egenskaper som kommer från pappa. Där har hon fått lära mig och gör så än idag, menar Pär.

Annons

Dessutom har de infört en regel för att hålla kärleken vid liv. En dejtkväll i veckan, på tu man hand.

– Det har känts viktigt och är en anledning till att vi resterande sex kvällar är bättre föräldrar, bättre som par och bättre vänner. Det händer att vi tränar och spelar en padelmatch men oftast har vi gått ut på restaurang och bara pratat under de här kvällarna.

Se också: 5 kändispar du inte visste har barn ihopBrand logo
Se också: 5 kändispar du inte visste har barn ihop

Pär Lernströms insikt med dottern Bibi: Liknar mig på gott och ont

Pär och Linda har haft lyckan att få två barn tillsammans: dottern Bibi, född 2012, och sonen Loa, född 2017. Något som påverkat Pär på ett sätt som han inte var beredd på.

– Blödigheten har blivit löjlig sedan jag fick barn, men jag har nog alltid älskat när saker känns på riktigt. När det blir viktiga stunder i Idol eller Talang kan jag bli väldigt rörd. Jag omfamnar gärna alla känslor och är inte rädd för att plocka fram dem. Jag har nästan inget filter, säger han till tidningen.

Pär Lernström familj.
Pär Lernström tog med hela familjen på invigningen av Gröna lunds winter wonderland i förra veckan. Dottern Bibi och sonen Loa poserar med glass. Gott!

Men hur ser programledaren på föräldraskapet i dag? Efter den där rädslan över att bli som hans egen far.

Annons

Han har insett att han har en del av sin pappas egenskaper och förklarar att han kommit fram till att de personlighetsdrag som man kritiserar hos sina föräldrar, har man alltjämt ett uns av själv.

– Jag gillar när det händer mycket och hittar gärna på saker tillsammans med familjen. Jag har alltid haft inställningen att om livet inte är jättetråkigt då ska det vara roligt. Vi ska garva så mycket vi kan, det är en bra grund för att man ska orka livet. Vi ska till exempel vara glada varje dag när vi säger hej och god morgon till varandra.

På samma tema inser Pär att även hans egna barn kommer att ärva egenskaper från honom. Både de härliga och de mindre beundransvärda dragen. Framför allt dottern visar redan starka likheter med honom. Något som får honom att bäva för hennes stundande tonår.

– Bibi är som jag, full av känslor. Jag misstänker att vi går en spännande tonårsperiod till mötes, säger han till tidningen och skrattar.

Foto: Rasmus Walldén/Aftonbladet

Annons