En del av

Patrick Ekwall om hur han får ihop vardagen efter Hannahs bortgång

06 sep, 2022 
AvElin Jonsson
Patrick Ekwall om relationen till dottern ett år efter Hannahs bortgång (
”Jag är öppen med det mesta”, säger Patrick Ekwall om beslutet att inte prata öppet om barnens sorg efter mamma Hannahs död.
Annons
Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgångBrand logo
Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgång

Precis nyligen släppte Patrick Ekwall, 57, boken En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon, i vilken han skildrar sitt liv med och utan sin bortgångna hustru Hannah. Det var i februari förra året som sportjournalistens hustru Hannah Ekwall bort i sviterna av bröstcancer. Efter lämnades maken Patrick, den gemensamma 8-åriga dottern Tindra och Patricks barn från en tidigare relation, Hannahs bonusdotter Wilma, 21.

Patrick Ekwall med döttrar, till vänster på gala med Wilma, till höger på Kolmorden med Tindra.
Patrick Ekwall med döttrar, till vänster på gala med Wilma, till höger på Kolmorden med Tindra.

”Jag får läsa den när jag blir stor”

På sina sociala medier delar nu Patrick Ekwall med sig av dottern Tindras reaktion när hon fick se boken om sin mamma för första gången.

Annons

Idag fick Tindra se boken för första gången. Jag har sagt att jag skrivit, visat lite bilder och så - men jag tror inte riktigt att hon förstått. Nu fick hon den i sin hand och hon tittade storögt, bläddrade lite och tittade gärna på några bilder och sa sen: ”Det här är en sån bok man läser när man har blivit stor”, sa hon”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Det är nog så. Men jag ville förstås att hon skulle ha en egen, en som hon kan ta fram ibland och bläddra lite i. Tids nog blir det läge att läsa. ”Jag ska lägga boken på mitt rum. Så jag vet var den är”, sa hon.”

Patrick Ekwalls beslut för dottern Tindra

I en ny intervju med Amelia gör dock sportjournalisten klart att han inte längre vill prata om sina barns sorgeprocess i media. Det är något Patrick Ekwall vill att tjejerna ska ha för sig själva.

Annons

– Jag är öppen med det mesta men Tindras mående och process vill jag inte prata så mycket om, av hänsyn till henne. Att vara både pappa och mamma är inte lätt, men samtidigt är vi många som befinner oss i liknande situation, jag tänker på alla ensamstående mammor, förklarar han nu till magasinet Amelia.

– Vi har en au pair som hjälper till med vissa saker, det är klart att jag pusslar ändå, men jag kan inte sitta här och beklaga mig.

Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""Brand logo
Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""

Foto: TT/Instagram

Annons