En del av

Penny Parneviks ord om sexlivet som småbarnsmor

20 aug, 2021 
https://image.motherhood.se/jess.jpg.jpg?imageId=226889&x=15.241635687732&y=0&cropw=52.044609665428&croph=100&width=1318&height=1318Jessica Rådne
https://image.motherhood.se/jess.jpg.jpg?imageId=226889&x=15.241635687732&y=0&cropw=52.044609665428&croph=100&width=1318&height=1318Jessica Rådne
Penny Parnevik och Douglas Murray balanserar vardagen som småbarnsföräldrar och partners. Nu berättar hon om sexlivets upp- och nedgångar.
Penny Parneviks och Douglas Murrays kärlekssaga
Penny Parneviks och Douglas Murrays kärlekssaga

I februari blev makarna Penny Parnevik, 24, och Douglas Murray, 41, föräldrar för andra gången. Parets förstfödde, 2-åriga sonen Atticus, blev därmed storebror åt nya lilltjejen Pebble.

Penny driver podcasten Pillowtalk tillsammans med sin storasyster Peg, och det är i denna som hon nu öppnar upp om sitt och makens sexliv sedan de fick barn.

– Det är väldigt upp och ned om jag ska vara ärlig, säger Penny i nya avsnittet.

Nattningen tar ibland all ork

Ämnet kommer på tal då Penny valt att besvara lyssnarnas frågor. En av dessa lyder ”Hur är sexlivet sedan ni fick barn?”. Penny inleder med att säga att hon är nöjd med det.

– Jag skulle säga väldigt bra just nu, men också väldigt upp och ned. Ibland har vi inget sex och det dröjer aslångt, ibland har vi sex varje dag, säger Penny.

Annons

Hon förklarar att eftersom nattning av barn kan ta lång tid så finns det alltid en risk att man som förälder är helt slut på kvällen, och då blir det ingen ork över till sex. Hon menar också att alla som lever i längre relationer säkert kan relatera, oavsett om man har barn eller ej.

– Jag tror att det här händer i alla relationer. Om du är i en lång relation så hamnar man i vissa faser av sitt sexliv.

Penny och Douglas sexknep i sommar

Men, förklarar Penny, hon och Douglas har kommit på ett knep: sex mitt på dagen.

– Det som jag och Douglas har passat på att göra i sommar är att vi har sex när barnen sover på dagen, säger hon.

– Det går inte när man jobbar och så, men på helger när barnen tar en nap så har vi passat på att ha sex. Inte superplanerat utan någon kanske bara drar in den andra i sovrummet. Sen såklart om barnen har somnat så kanske, vi har absolut satt på tv:n förut, stängt dörren och gått och haft en quickie.

Annons

Om fördelarna med att ha sex

Penny menar att hon och maken gör så gott de kan med de förutsättningar de har som småbarnsföräldrar. Sex är en viktig del av förhållandet förklarar hon och det märks så väl när de lyckats få till det.

– Jag tycker oftast att när vi har haft sex så har man mer tålamod med varann, mer bara kärlek, mindre irritation. Det är för att man har sett varann inte bara som en ”team mate in parenting” utan man har sett varann som sexig och härlig och snygg och flirtig och så vidare, säger hon, och avslutar:

– Jag har inget att klaga på i alla fall och jag tycker att det är som för alla, ibland är det upp och ibland är det ner helt enkelt.

Avsnittet Q&A: Allt jag har lärt mig som mamma från podcasten Pillowtalk med Peg & Penny finns att hitta på Spotify.

Foto: TT

Innehåller reklamlänkar