En del av

Pojken fick en valp som också har gomspalt – se lyckan

25 aug, 2022 
https://image.motherhood.se/image-8452537?imageId=8452537&width=1320&height=1320&cropw=60.61&croph=40.82&x=19.4&y=13.12
Aino Oxblod
FotografFacebook.
Bentley Boyers föddes med gomspalt, och fick genomgå flera operationer som bebis.
När familjen skulle skaffa hund föll därför valet på en liten valp – med samma medfödda lilla hack.
”Bentley hittade sin kamrat idag i den här lilla valpen som också har gomspalt”, skriver hans mamma på Facebook, enligt People.
Annons

Bentley Boyers föddes 2018 i amerikanska delstaten Michigan med gomspalt. Han fick i tidig ålder genomgå flera operationer för att åtgärda det medfödda problemet. Enligt Operation Smile föds 200 000 barn varje år med gomspalt, och är en av de vanligaste så kallade ansiktsmissbildningarna.

VIDEO: Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
VIDEO: Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärntecken

När pojken var två år gammal, 2020, bestämde sig hans familj för att adoptera en hundvalp, och Bentleys pappa Brandon åkte iväg till hundhemmet för att hitta en passande ny familjemedlem. På grund av coronapandemin kunde inte hela familjen följa med, och Bentleys mamma Ashley Boyers fick i stället vara med via videosamtal.

– Han ringde mig på Facetime. Han sa ”jag tror den här har gomspalt”, och jag sa ”ta henne! Vi behöver henne”, berättar Ashley Boyers, skriver People.

Annons

Hon fortsätter:

– Att se honom ha något gemensamt med en valp betyder mycket för han kan växa upp och förstå att han och hans valp båda har något de kan dela tillsammans.

Fina mötet mellan hunden och pojken

När Bentley fick syn på den nya familjemedlemmen blev han eld och lågor, och Ashley delade det söta mötet i ett inlägg på Facebook, som snabbt tog fart och blev viralt.

”Bentley hittade sin kamrat idag i den här lilla valpen som också har gomspalt”, skrev hon till bilderna på Facebook.

Inlägget har i dag gillats över 38 000 gånger och fått tusentals kommentarer och delningar.

Valpen och Bentley fann varandra direkt, och tiken med gomspalt visar att hon klarar sig lika bra som de andra hundarna.

– Hon kanske ser lite annorlunda ut än vad en normal hund skulle göra, men det saktar inte ned henne det minsta, säger Lydia Sattler på hundhemmet.

SE OCKSÅ: Mest populära namnen på katter och hundar 2022Brand logo
SE OCKSÅ: Mest populära namnen på katter och hundar 2022
Annons