En del av

Prinsessan Estelle stoppas från att träffa mamma Victoria

09 jan, 2022 
https://image.motherhood.se/jess.jpg.jpg?imageId=226889&x=15.241635687732&y=0&cropw=52.044609665428&croph=100&width=1318&height=1318Jessica Rådne
Fotograftt
Kronprinsessan Victoria har insjuknat i corona för andra gången på drygt ett år. Nu stoppas barnen Estelle och Oscar från att träffa sin mamma.
Annons

Uppdatering: På söndagen släppte Hovet information om att också prins Daniel smittats av covid-19.

På lördagen kom beskedet om att Sveriges kronprinsessa Victoria, 44, har smittats av covid-19.

”Kronprinsessan, som är fullvaccinerad, har förkylningssymptom men mår i övrigt bra. En smittspårning har inletts”, skrev Hovet i ett pressmeddelande.

”I enlighet med gällande förhållningsregler har kronprinsessan med familj isolerat sig i hemmet”, stod det vidare.

I en kommentar till Svensk Damtidning meddelar Hovets informationschefen Margareta Thorgren att kronprinsessan hålls isolerad från maken prins Daniel, 48, och barnen prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5.

Barnen får inte träffa mamma

Kronprinsessan Victoria hålls isolerad från övriga familjen., prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel.MISC

Sedan hösten 2010 bor kronprinsessan med familjen på det kungliga slottet Haga i Hagaparken strax utanför Stockholms innestad. Det är där kronprinsessan nu hålls isolerad från den övriga familjen, bekräftar Margareta Thorgren.

Annons

– Familjen är isolerad på Haga och kronprinsessan är isolerad från övriga i familjen, de följer de förhållningsregler som gäller, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Prinsessan Estelle och prins Oscar får vänta tills mamma Victoria är frisk innan de kan umgås med henne igen.Mikael Fritzon/TT

Informationschefen meddelar att övriga familjen mår bra. Kronprinsessans make prins Daniel har testat negativt för covid-19.

– Prins Daniel testades under dagen och fick negativt provsvar. Barnen mår bra, berättar Margareta Thorgren på lördagen.

Kungen och drottningen insjuknar samma vecka

Det är andra gången på drygt ett år som Hovet går ut med att kronprinsessan smittats av covid-19. I mars 2021 drabbades både Victoria och Daniel. De hade vid tillfället lättare förskylningssymptom och höll sig isolerade på Haga tillsammans med barnen Estelle och Oscar.

Annons

Beskedet om att kronprinsessan insjuknat på nytt kommer samma vecka som hennes föräldrar kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, också testat positivt.

Kronprinsessan tänker fortsätta jobba

En smittspårning har inletts och än så länge ser Hovet inte något samband mellan kronprinsessan och kungaparets insjuknande, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

– Smittspårning pågår, men det finns inget samband med kungaparets smitta, säger hon.

Kronprinsessan och kungen kommer trots sjukdom att arbeta och medverka i Folk och försvars digitala rikskonferens den 10-11 januari, meddelar informationschefen.

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
Annons
Innehåller reklamlänkar