Rengör utemöblerna med ättika – så gör du

Utemöbelsäsongen är här och det är dags att göra fint på uteplats och balkong. Att pynta, plantera och köpa nya blommor för soliga dagar är bara roligt. Men, i fixet ingår också ofta att fräscha upp utemöblerna så att familjen kan ha ett riktigt härligt utehäng i sommar!

Expertens råd: Så blir ni av med småtjatet hemma

Se hur ni blir av med tjatet hemma
0:59

Efter reklamen: Se hur ni blir av med tjatet hemma

(0:59)

Slå på ljud

Visst kan det vara fint med grånande och väderbitna stolar och bord, men det kan vara ett hårt arbete att få dem fina.

Ellinor Sirén står bakom @Ekotipset som specialiserat sig på smarta och miljövänliga tips och husmorsknep för städning och rengöring – och hon har ett supertips för just detta!

Ellinor Sirén

Ellinor Sirén ger massor av smarta och miljövänliga städtips på Instagram. Foto: Caroline Andersson Renauld

Härom veckan visade hon detta smarta knep för att fräscha upp utemöbler i trä. Den slitna bänken ”Äpplarö” från IKEA ser som ny ut efter att Ellinor rengjort den och gett den tillbaka lite av ursprungsfärgen. Till sin hjälp har hon haft några få hushållsprodukter, bland annat ättika, kokosolja – och kaffe!

Så här gör du rent utemöbler – Ekotipsets smarta knep

Ättika mot insektsbett – och 10 andra sommarhacks

Nedan kan du läsa och se steg för steg hur du kan fräscha upp utemöblerna med hjälp av sådant de flesta har hemma i skafferiet.

Himla smart, eller hur? Vill du har fler liknande tips, följ @Ekotipset på Instagram. Ellinor Sirén har också skrivit boken Städa hållbart med Ekotipset: Husmorsknep och Ekohacks där hon har samlat sina bästa ekohacks och husmorstips men också tips för förvaring och städrutiner. Tipsen är både sådana som Ellinor själv har hittat genom åren och inskickade tips från hennes följare.

Foto: Ekotipset, TT

Mer läsning för dig
Så löser vi lunch, middag och mellis i sommar
Sommarlovsprogrammen vi aldrig glömmer från barndomen
3 stärkande träningsövningar att göra med vagnen

Utvald läsning