En del av

Mammorna: Det här är det sämsta föräldrarådet jag fått

16 dec, 2022 
AvMotherhood Redaktionen
”Sov när bebisen sover” är ett klassiskt råd man får höra som förälder. Ja, ibland får man tips från andra som man inte alltid bett om. Här berättar Motherhoods läsare vad de fått för märkliga och näst intill humoristiska kommentarer.
Annons

Att bli förälder för första gången är stort, men samtidigt så skört. Det är en speciell tid och många pusselbitar som behöver falla på plats innan det nya livet kan kännas som det normala.

Se också: 5 märkliga (men helt normala) saker om din nyfödda bebis

5 märkliga (men helt normala) saker om din nyfödda bebisBrand logo
5 märkliga (men helt normala) saker om din nyfödda bebis

Men så fort man fått titeln mamma är det som att många runt omkring plötsligt vill ge en goda råd. Vänner, släktingar, medresenär på bussen – ja, det spelar ingen roll om man känner dem eller inte. Vissa har bara det där behovet av att ge en kommentar – i all välmening får man hoppas. Men ibland kan det små saker ändå landa så fel.

Visst kan du igen dig i det?

Dåliga råd till nyblivna föräldrar – så här svarar mammorna

Vi frågade medlemmarna i vår Facebook-grupp Motherhood vad de fått för dåliga föräldraråd. Låt oss skratta tillsammans, för här är några svar som kom in.

Annons

1. Sov när bebisen sover

”För mig var det typ sämsta rådet, för vem skulle då ta hand om storebrorsan?”

2. Väck barnet var tredje timme på natten för hon måste äta

”Jag tänkte att det var konstigt för barnet kan ju vakna av sig själv på dagen för att hon är hungrig, men inte på natten? Jag väckte henne en gång, men hon ville sova och inte äta. Efter det fick hon äta när hon var hungrig.”

3. Du kommer få det lugnt sen du som har en pojke. Pojkar är så lugna i tonåren.

”Vetskapen idag med en artonårig tonårsson? Humöret sitter inte i könet.”

4. Dina problem med amningen beror på att du inte äter tillräckligt mycket kaka.

”Det här sa en läkare till mig.”

5. Att sätta mina barn på förskola tidigt.

”Jag följde inte det rådet . Jag är hemmaförälder.”

6. Allt är normalt

”Svar nej, allt är inte normalt. Men vad gör en släng allergichock, eller autism.”

7. Njut!

”Det är det värsta ordet jag vet. Jag får höra det ofta. Njut av föräldraledigheten, njut av barnåren....NJUUUT! Föräldraskapet är fullt av lycka, glädje, kärlek – men också stress, sömnbrist och ångest. Jag njuter när jag kan, men kanske inte just nu.”

Annons

8. Små barn, små bekymmer. Stora barn, stora bekymmer.

”När man mitt i hålögda småbarnsåren med vakna nätter, 2-års trots och vällingskakande fick höra 'små barn, små bekymmer. Stora barn stora bekymmer'. Som att man inte borde klaga och vara trött. Alla barnens åldrar har sina bekymmer, men också fördelar och lättnader. Okej, nu med två tonåringar kanske jag kan hålla med lite, MEN då var det min enda verklighet och hur skulle jag kunna veta ana hur ens 'bekymmer' skulle förändras?! Jag hatade den sägningen!”

9. Amma var tredje timma

”Mitt barn var så ofta missnöjt tills jag kom på att jag inte behövde följa det rådet och ammade så fort hon skrek istället. Vilken skillnad och lugn vi fick!”

Tack alla snälla mammor för att ni delade med er. Vill även du hänga i vår fantastiska grupp på Facebook, sök på Motherhood så kommer du rätt.

Foto: TT

Annons