Så är du som förälder – enligt ditt stjärntecken

Mamma, barn och stjärntecken
Se hur ni blir av med tjatet hemma
0:59

Efter reklamen: Se hur ni blir av med tjatet hemma

(0:59)

Slå på ljud

Har du funderat över hur du kommer bli som förälder, eller kanske redan är? Nu kan du få reda på vilka egenskaper som ditt stjärntecken avslöjar kring din personlighet. Låt oss ta en titt bland stjärnorna!

Väduren (21 mars – 19 april)

Du är ett eldtecken med mycket passion, vilket kommer att göra dina barn framgångsrika. De vill ju bli som du! Du är en bra förebild som är modig och stark och du förväntar dig att dina barn blir likadana, tidigt. Kanske lite väl tidigt. Du vill se resultat snabbt och kan ibland ha dåligt tålamod. Glöm inte att ha kul med dina barn mellan varven, de kommer älska att gå på spontan picknicks i skogen eller åka på roadtrip med dig.

Styrka: Du är en modig förebild

Svaghet: Du har dåligt tålamod

Oxen (20 april – 20 maj)

Du är en jordnära och omtänksam förälder som älskar hemmakvällar med familjen. Att bulla upp med godsaker och krypa ner med småttingarna i soffan är någonting du lever för! Som jordtecken värnar du om planeten och tycker att det är viktigt att dina barn lär sig om miljön och återvinning.

Du kan dock verka motsägelsefull, ibland säger du strängt nej till att hoppa i sängen, medan du nästa dag själv föreslår att ni ska ha vilt kuddkrig efter läggdags. Du är sträng när du är osäker, men när du har kontroll och är trygg är du villig att gå loco totalt!

Styrka: Lojal och omtänksam

Svaghet: Motsägelsefull

Tvillingarna (21 maj – 20 juni)

En tvillingförälder blir aldrig tråkig. Du är impulsiv, rolig och inspirerande! Du tar med dina barn på klättring, hinderbana och tivoli och vill att de ska lära sig och uppleva allt du har fått uppleva. När dina barn ställer frågor lyssnar du noga och svarar så bra du bara kan. Trots att du inte själv riktigt vet svaret.

Din impulsiva sida gör att du både ändrar din personlighet och din livssituation 83729 gånger, vilket kan kännas både förvirrande och spännande. Kanske inte så stabilt för ditt barn men ni har i alla fall kul på er resa genom livet!

Styrka: Du är spontan

Svaghet: Din spontanitet kan göra dig oberäknelig

Kräftan (21 juni – 22 juli)

Du är oerhört lojal mot din familj. Du drömmer om en kärnfamilj som finns där för varandra i vått och torrt. Kanske det du själv älskade med din egen familj, eller aldrig fick möjligheten att uppleva själv? Familjetraditioner står med andra ord högt upp på din lista, fredagstacos är exempelvis givet på familjeschemat. Att du älskar att umgås med dina nära gör dig positiv till alla typer av aktiviteter. Föreslår någon kajak? Du är på! Spelkväll? Självklart!

Du är inte speciellt social utanför familjen, men genom föräldraträffar och babysim kommer du att få chans att träffa nya människor.

Styrka: Du prioriterar dina barn i första hand

Svaghet: Du glömmer bort att prioritera dig själv

Stjärntecken och kräftan som förälder

Kräftan prioriterar sina barn i första hand, både när det kommer till tid och känslor! En rolig aktivitet eller bus i soffan går före städning!

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Du är dina barns självklara ledare. Lika självklar som tomten på julafton! Och du är dessutom stolt över både dig och din familj, med all rätt. Att du skryter om dina barn är fint, men akta så att det inte går till överdrift. Du vet att ditt barn kommer att lyckas, vilket gör att du kanske driver ditt barn lite för hårt. Du vet ju att hen kan bättre än såhär! Därför vill du ta fram hens bästa sida. Glöm inte att barn också måste få vara barn och lära sig av sina egna misstag. Du är ju fantastisk på att peppa vid sidan av!

Styrka: Du är född till ledare av din flock

Svaghet: Du är prestationsdriven

Jungfru (23 augusti – 22 september)

Du kommer att få en nära relation till dina barn, det är ett som är säkert. Att vara förälder är kanske inte ditt kall i livet, men ditt barn kommer att lära dig nya saker hela tiden och du kommer släppa kontrollen mer och mer. Även kring städningen. En jungfru viker nämligen inte en tum när det kommer till att ha det fint och rent i hemmet. På gott och ont! Detta leder till att dina barn tidigt lär sig att diska, städa och tvätta. Någonting de har nytta av under resten av livet. Du är nyfiken, osjälvisk och respektfull som förälder och dina barn kommer att lära sig massor av nyttiga lärdomar från dig.

Styrka: Du är öppen och inkännande

Svaghet: Dålig självkänsla

Vågen (23 september – 23 oktober)

Du vet vad som är rätt och fel och lär dina barn viktiga värderingar och principer. Samtidigt är du en väldigt avslappnad förälder som låter dina barn upptäcka och utforska. Detta leder till att dina barn kommer känna att de har förtroende att berätta precis allt för dig, även om de har gjort fel och en annan förälder kanske hade blivit sur. Det finns inga hemligheter i din familj!

Du ger ditt barn allt hen pekar på, både på gott och ont. Att du ger mycket av både dig själv, tid och pengar till ditt barn gör att du omedvetet också väntar dig att få mycket tillbaka. Detta kan göra dig besviken eller bitter i längden.

Styrka: Du skapar förtroende och trygghet

Svaghet: Lättirriterad

Skorpionen (23 oktober – 21 november)

En skorpionförälder har schemat klart för sitt barn, vare sig de vill eller inte. Ditt barn ska testa sig fram genom djungeln av aktiviteter, hur ska hen annars veta vad hen vill syssla med i livet? Du vill skapa drömlivet för ditt barn och ge hen allt som du själv inte haft. Detta kommer att göra att ditt barn alltid kommer att ha hela och rena kläder och ett hälsosamt mellanmål i ryggsäcken. Du jobbar hårt för att ge ditt barn allt i världen men du vill heller inte styra för mycket, vilket resulterar i en jobbig bergochdalbana av känslor för dig. Familjetid och att projektleda är så självklart för dig att du riskerar att bli besviken när dina barn blir äldre och vill spendera mer tid med vänner än med sina föräldrar.

Styrka: Passion för allt du gör

Svaghet: Ditt kontrollbehov

Skytten (22 november – 21 december)

Du älskar att leva och låter inte ett barn stå i vägen på din livsresa! Bokstavligen. För du älskar att resa iväg och att hitta på nya äventyr. Om din arbetsplats vill att du ska åka på konferens tar du med barnen, det är inga problem! Ingenting är någonsin ett problem! En härlig inställning som kommer att göra dina barn till positiva och optimistiska individer. Att göra läxor är inte slaviskt i din närhet, du går hellre ut med dina barn och upptäcker världen och låter dem lära sig på vägen.

Du är spontan och kreativ, men tänk på att ditt barn kan behöva en trygg punkt. Under barnets första år så bör den trygga punkten vara du.

Styrka: Du är äventyrlig och uppfinningsrik

Svaghet: Du är överallt och ingenstans

Stjärntecknet skytten som förälder

De äventyrliga skyttens barn hakar på när mamma gör allt från resor till skypesamtal med vännerna!

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Du jobbar hårt och visar mer i handling än i ord. Dina barn kommer automatiskt att lära sig att ta för sig i livet, tack vare att du är deras självklara ledare. Du känner inget behov av att bli bästis med dina barn, men du ser samtidigt alltid till att ditt barn vet om hur mycket du älskar hen.

Att lära ditt barn nya saker är ditt kall i livet och du köper böcker och leksaker som utvecklar ditt barn i respektive ålder hen befinner sig i. Du vill ditt barn det bästa, men har inga problem att säga nej. Du tar föräldraskapet på allra största allvar, men glöm inte att du inte måste vara perfekt. Stanna upp och lyssna in barnen.

Styrka: Du är inspirerande

Svaghet: Du missar att känna in dina barns känslor

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Du vill vara dina barns bästa vän! För dig är det viktigt att dina barn tycker att du är cool – vilket du väldigt ofta är! Du låter ingenting stoppa dig och du är det mest spirituella och öppna stjärntecknet. Att dina barn är små stoppar inte dig från att gå på festival eller att yoga i skogen, de kan ju hänga på! En egenskap som är väldigt häftig att ha som förälder, vilket gör dig väldigt orädd. Samtidigt kan det också göra dig oempatisk och obenägen att lyssna på dina barns känslor och sätta dem i första rummet. Kom ihåg att det ibland är viktigare att visa sig sårbar än stark inför sina barn. Det är coolt att visa känslor!

Styrka: Du är fördomsfri

Svaghet: Ibland är du oempatisk

Fiskarna (19 februari – 20 mars)

Du är kreativ och älskar färg och form! Dina barns rum är allt annat än helvitt, snarare fullt av roliga och spännande leksaker! Du förespråkar snällhet, vilket gör dina barn väldigt populära och behagliga att umgås med både för barn och vuxna. Men om någon är elak mot dina barn är du allt annat än vänlig. Din familj är nummer ett och ingen ska få snacka skit om er! Dina barns lycka och välmående går först, men i andra hand handlar mycket om att ni ska se bra ut som familj. Bråk syns inte på utsidan, som är välpolerad. Och det är så du gärna vill ha det.

Styrka: Du är kreativ

Svaghet: Du är ibland ytlig

Källa: Readers Digest, Elite Daily, ELLE

Foto: TT

Mer läsning för dig
Så blir ditt år som mamma – stort årsastro för 2021
Tonårsförälder? Då kommer du garanterat relatera till dessa 8 tweets

Utvald läsning