En del av

Hyra kläder och skor till barn – så funkar tjänsterna

12 aug, 2021 
AvHannah Bergroth
mamma och dotter sorterar kläder
Barnen växer snabbt och ibland känns det kanske som att du lägger en förmögenhet på kläder och skor. Men visste du att det nuförtiden går att hyra barnkläder?
Annons
Klä barnen för vår och sommar – så väljer du rätt kläder för årstidenBrand logo
Klä barnen för vår och sommar – så väljer du rätt kläder för årstiden

Så fort en ny säsong är här behöver barnens garderob inventeras. Vilka plagg är för små? Något som behöver lagas? Vilken storlek ska hen ha i år? Att shoppa nytt kan kännas jobbigt eftersom de urvuxna plaggen nästan ser oanvända ut. Genom att hyra barnkläder sparar du tid och pengar samtidigt som du är extra snäll mot miljön.

Så funkar det att hyra barnkläder

Företagen har valt lite olika upplägg, men du kan tänka att det är som att prenumerera på barnkläder. Vid varje storleks- och säsongsbyte får du hem nya, begagnade plagg, de som är för små skickar du tillbaka. Med tanke på hur snabbt barnen växer hinner deras kläder sällan slitas, därför är begagnade barnplagg oftast väldigt fräscha. Tack vare att uthyrningsföretagen ser till att tvätta, laga och återställa plaggen får de också ofta ännu längre livslängd.

kvinna packar kläder i lådor
De plagg som är för slitna för att hyra ut skänks till välgörenhet.

Många fördelar

Det finns många bra saker med att hyra barnkläder. Dels kan det bli billigare eftersom du inte behöver köpa nytt varje år, och dels sparar du en massa tid genom att inte behöva jämföra priser på jakt efter det bästa fyndet. Den kanske viktigaste fördelen är att du automatiskt gör en insats för miljön, att återanvända plagg är nämligen det bästa du kan göra. En annan, kanske mer praktisk fördel är att du slipper förvara alla tjocka vinterkläder och skor eftersom du skickar tillbaka dem när säsongen är över – smart eller hur?

mamma klär på sin baby
Tänk på att använda barnplagg är extra mjuka och sköna att leka i.

Här kan du hyra barnkläder:

Paris & Billy

Är du på jakt efter ekologiska plagg som passar små barn, då lönar det sig att kolla in Paris & Billy. Där hittar du både oanvända och använda kläder. Du väljer själv vilka plagg som ska ingå i ditt klädpaket, vilket gör att du kan se till att du hyr bara det som ditt barn är mest i behov av. Än så länge hittar du inga ytterplagg eller skor.

Annons

Hyber

Hos Hyber finns allt från basplagg till ytterkläder och skor, från nyfödd upp till tioåringar. Du kan välja mellan olika klädpaket där de flesta har tolv månaders bindningstid – med fria storleks- och säsongsbyten. Du hittar ofta plagg från kvalitetsmärken som Polarn O. Pyret, Tretorn, Reima och Newbie. Dessutom finns det barnprylar som skötbäddar, babygym och barnvagnar.

Hygglo

Hygglo hyr du kläder direkt av privatpersoner, vilket betyder att utbudet är väldigt varierande och du kanske inte hittar exakt det du behöver. Det är uthyraren som själv sätter priserna, så när du väl hittat det du letar efter kan det kosta betydligt mindre än hos andra tjänster.

Hippat

Även hos Hippat kan du hyra barnkläder på abonnemang. Du bestämmer klädpaket och storlek medan de fixar innehållet. När kläderna blivit för små får du automatiskt påfyllning och kan skicka tillbaka de andra fraktfritt. Alla klädpaket kan beställas från nyfödd till fem år.

Källa: Sevenday
Bild: TT

Annons