En del av

När en mamma till en nyfödd ska duscha - minut för minut

02 jun, 2022 
AvHannah Bergroth
kvinna kollar sig i spegeln
Alla ni mammor som har tänkt ta den där härliga, varma och avslappnande minutrarna i duschen medan mini sover – räck upp en hand! Det här kommer ni säkert att känna igen er i.
Annons

Finns det något härligare än att tillåta sig att njuta en stund i duschen? Tvätta håret en extra gång och kanske till och med unna sig en hårinpackning? Att få egentid och några minuter av lugn och ro kan ge dig ny, härlig energi.

Men för dig, fina mamma, kan det vara många saker som gör att den där stunden blir allt annat än härlig. Har du stora barn kan du nästan vara hundra procent säker på att det knackas på dörren, ställs en massa frågor eller så är det precis just då någon liten behöver kissa. Är ditt barn nyfödd kanske det är andra saker som stör. Hur många saker kan du checka av på den här roliga listan?

Se också: Sandra Beijer: ”Alla måste få vara mamma på precis de sätt de vill”

Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på precis det sätt de villBrand logo
Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på precis det sätt de vill

Hög igenkänning: När en mamma till en nyfödd ska duscha - minut för minut

Alla ni som har eller haft en nyfödd i huset känner garanterat igen er i det här.

Annons

Första minuten:

Åh, bebis har somnat i babysittern. ”Perfekt läge att ta en dusch”, tänker du. Flyttar bebisen lite närmare toalettdörren och går sedan in för att göra dig redo för en stund av egentid.

Andra minuten:

Medan du klär av dig börjar tankarna snurra. Tänk om bebis vaknar, börjar röra på sig och ramlar UR babysittern? Du springer ut och dubbelkollar att hen är fastspänd ordentligt. Att din nyfödda bebis knappt kan röra sig och att du står där alldeles naken bekymrar dig inte det minsta.

Tredje minuten:

Äntligen dags att duscha! Du ställer dig under det varma vattnet och på en millisekund börjar du njuta av de varma strålarna.

Haha, känner du igen dig i den här listan?

Fjärde minuten:

Men vänta, visst var det där bebisgråt? Eller? Du stänger snabbt av duschen och sticker ut huvudet för att vara beredd att sjunga favoritlåten från Babblarna. Men där sitter hen fortfarande, sover gott och andas djupt och stilla.

Femte minuten:

Men nu... Nu MÅSTE det ändå vara gråt. Ja, nu gråter bebisen. Nej, vänta, hen SKRIKER – och det är på riktigt! Du schamponerar hårets snabbt, tvättar kroppen så fort du bara kan och sköljer, sköljer, sköljer.

Annons

Sjätte minuten:

Du gör dig redo att stiga ur duschen medan du ropar ”vänta älskling, mamma är snart färdig!”

Sjunde minuten:

Vad är det nu? Varför är bebisen så himla tyst? Du kollar efter och där ser du att bebisen FORTFARANDE sover. Hur är det möjligt, du hörde ju skriket... Gallskriket!

Åttonde minuten:

Okej, okej! Bra! ”Nu hinner jag med hårinpackning”, tänker du samtidigt som du inser att det fortfarande finns schampo kvar i håret.

Nionde minuten:

När du precis masserat in hårinpackning hör du ljudet du trott att du hört. Nu gråter bebisen på riktigt, det är ingen inbillning. Trots att inpackningen ska vara i håret minst tre minuter väljer du att skölja ur den för du MÅSTE BARA TA HAND OM DIN LILLA ÄLSKLING! Du springer så du nästan halkar på golvet, ut till dörröppningen. Plockar upp din bebis och tänker inte alls på att du står där naken och blöt.

Tionde minuten:

”Va, har jag fortfarande schampo i håret? Sköljde jag inte ur det?”

Inspiration: parents.com

Foto: TT

Annons