En del av

5 saker du måste komma ihåg om du blivit dumpad av en vän

22 jul, 2021 
AvVeronica Henriksson
Har du blivit kompisdumpad? Att bli av med en vän kan vara lika jobbigt som att göra slut med en partner. Även fast det inte känns så, så kommer du att gå vidare. Här är fem saker som hjälper dig på traven.
Annons
5 saker dina vänner stör sig på att du görBrand logo
5 saker dina vänner stör sig på att du gör

Att bli lämnad av en vän kan vara minst lika jobbigt som att bli dumpad av en partner! Skratt, gråt och underbara upplevelser – du och din vän har antagligen många fina minnen tillsammans. Men alla relationer är inte menade att vara för alltid, tråkigt nog. Här är fem saker att tänka på om du har blivit kompisdumpad!

Du förtjänar att veta varför

Att en vän inte svarar när du ringer eller helt enkelt slutar höra av sig från den ena dagen till den andra, är inte okej någonstans! För att gå runt och grubbla över vad det var som faktiskt hände, eller om det är något du gjorde, kan vara otroligt tärande. Har du blivit ghostad av din vän? Skicka ett sms och förklara att du faktiskt förtjänar att veta vad det var som hände och hur det får dig att må av att inte få svar på dina frågor.

Annons

Vänskapen var inte bortkastad

Alla relationer har sitt syfte och er vänskap var inte bortkastad – även fast det kanske känns så när du sitter utan din kompis vid din sida. Försök att uppskatta de fina stunderna ni hade tillsammans, istället för att se det som att du har slösat en viss tid av ditt liv på personen i fråga.

Du kommer inte att vara ensam för resten av livet

Det är sant, men det behöver inte heller betyda att du måste leta efter en ny bästis direkt, om du inte vill! Försök att omringa dig av människor som du vet bryr sig om dig och se till att ha kalendern full av roliga aktiviteter. Det gör att du tänker mindre på det faktum att din vän har lämnat din sida.

Mean girls i kafeterian

Du kan lära dig något av händelsen

Du kanske inte är helt oskyldig i situationen? Kom ihåg att alla gör misstag – ibland utan att ens veta om det själv. Tycker till exempel din före detta vän att du enbart pratar om dig själv? Ja, se då till att tänka på det i framtiden. Eller handlar det om att du aldrig hör av dig, alltid ställer in eller får din vän att bli ledsen? Då kanske du måste se över hur du behandlar andra. Ta ansvar för dina handlingar och be om ursäkt. Men va inte för hård mot dig själv – alla gör vi misstag.

Du kommer att gå vidare

Det är lättare sagt än gjort, men du kommer faktiskt att gå vidare, även fast det inte känns så när tårarna rinner längst kinderna. En sak som underlättar är att avfölja din före detta vän från sociala medier om du märker att du blir påverkad av att se att din vän beter sig som att ingenting har hänt. Det är heller inte fel att söka hjälp av en professionell, om du känner att du behöver hjälp att sluta tänka på din före detta vän.

Foto: TT, Skärmdump Legally Blonde

Annons