En del av

Sanna Brådings fina samtal med sonen om vikten att inte slå på sig själv

23 okt, 2020 
AvLinn Seipel
Sanna Bråding och hennes son Kane-Lee Bråding
Sanna Bråding, 40 & Kane-Lee Bråding, 5
Kane-Lee Bråding, 5, kan skatta sig lycklig som har Sanna som mamma. För vilka visdomsord hon får in spontant över en middag. Detta är ett ämne fler säkerligen skulle gynnas av att påminna både sig själv och sina barn om.
Annons
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationernaBrand logo
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationerna

I ett inlägg på Instagram delar Sanna Bråding med sig av ett intimt samtal mellan henne och sonen Kane-Lee. Ett ämne som det enligt henne själv inte kan pratas nog om

”Vi pratade om vikten av att inte förminska sig själv. Att inte tala illa om sig själv, slå på sig själv, nedvärdera sig själv eller på annat sätt ta ut sin besvikelse eller aggression på och mot sig själv”, skriver Sanna i inlägget. Och nog vet hon vad hon pratar om.

Sannas brokiga resa genom livet

Sanna Bråding berättar i en intervju med sajten Doktorn hur hon under hela sin uppväxt drivits av berömmet som ofta erhölls efter att hon hade presterat bra.

Men inuti mådde hon inte bra, och kroppen började säga ifrån. Försöken att dämpa ångesten och att öka kontrollen över sin egen kropp ledde inledningsvis till självsvält och träningsmissbruk. Senare övergick beroendet till att omfatta alkohol, droger och sex. Något som så småningom ledde till att Sanna dömdes för narkotikabrott som gav tre månader i fängelse.

Annons

”Barnen behöver en trygg mamma som vågar visa sina brister”

Det här är Sanna Bråding

Ålder: 40
Familj: Sönerna Kane-Lee, 5, och Lakkie-Bee, 3
(pappa är expojkvännen Mwanza ’British’ Mbumba).
Sysselsättning: Författare, redaktör, föreläsare

Fängelsevistelsen ledde till ett uppvaknade och Sanna bestämde sig för att ta kontrollen över sin egen hälsa.

För lite mer än två år sen lämnade hon allt vad hon höll på med och flyttade med barnen hem till föräldrarna. Målet var att vila upp sig, och öva på att ge kärlek och bekräftelse till sitt inre, istället för att sträva efter att få det på andra håll.

– Jag har förstått att jag har varit medberoende i många av mina relationer och att jag har haft svårt att unna mig själv kärlek. Jag vill förstås visa mina barn vad en sund relation är. Om inte jag kan ge kärlek till mig själv, hur ska mina barn kunna ge kärlek till sig själva, när de blir vuxna?

Samtalet med sonen

Sannas är öppen med sina barn om sin resa, och vad som kan hända om man inte är snäll med sig själv. För att illustrera det hela på en rimlig nivå för en 5-åring pratar Sanna om sitt inre barn, som något externt.

Annons

En del av samtalet med sonen som Sanna delar på Instagram:

”Jag: Tänk att du står & håller ett litet barn i handen Kane-Lee. Skulle du kunna slå det barnet?
Nej! Svarade Kane-Lee självklart.
Skulle du vilja säga åt det barnet hur dålig han är eller hur mycket du hatar honom om han råkat göra något fel?
Nej svarade han lika bestämt.
Tänk dig då att det lilla barnet är du Kane-Lee. När du är elak mot dig själv så är du elak mot honom. Han bor inne i dig. Din innersta kärna, din inre röst. Och varje gång du slår på dig själv eller säger elaka saker om dig själv så gör du honom ledsen. Och för varje gång blir han svagare & har svårare att leda dig rätt.”

Och visst nog kan vi alla behöva tänka på vårt inre barn då och då – särskilt som förälder är det lätt att slå ned på sig själv! Men som Sanna säger: ”Man behöver inte vara perfekt – och det är ok att misslyckas!”

Källa: Doktorn

Bild: TT & Instagram

Annons