En del av

Välkommen Sarah Delshad – ny bloggare på Motherhood

24 feb, 2021 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
Sarah Delshad ny bloggare på Motherhood

Vi välkomnar med stolthet Sarah Delshad som ny bloggare här på Motherhood. Hon är skribenten som brinner för muslimska kvinnors rättigheter och kommer bjuda på allt från hederlig vardag till muslimska kvinnoöden. Här kan du lära känna henne ännu mer!

Annons
Välkommen till MotherhoodBrand logo
Välkommen till Motherhood

Till Motherhoods samling av smarta, roliga och kloka bloggande mammor ansluter nu även Sarah Delshad. Och det blir en mix av vardagsgröt, berättelser om muslimska kvinnor, strandhäng och feminism vi ska få läsa om!

Här hittar du hennes blogg!

Hej Sarah, välkommen till Motherhood! Hur känns det att du ska börja blogga här?

– Superkul! Att blogga är i och för sig inte nytt för mig. Under mina singel-år i min hemstad Gävle för tusen år sedan hade jag en blogg som jag ihärdigt underhöll. Skrivandet som hantverk är heller inget nytt för mig, skrivit dagböcker, noveller och dikter som barn och ung vuxen. Idag skriver jag krönikor och artiklar då och då. Att addera en blogg är ett naturligt (om än läskigt) steg som skribent.

Foto: Emma Kjellquist

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

– Det kommer bli en salig blandning som livet oftast är, med allt från hederlig vardag till starka, muslimska kvinnoöden. Man kommer också följa mitt liv som frilansande skribent och föreläsare, och alla upp och nedgångar det innebär att driva eget som kultur- och medieproducent. Jag brinner även starkt för frågor som rör mångfald, representation och jämställdhet.

Annons

Varför skriver du om de här sakerna?

– Jag är grundare av budskapet Muslimska Feminister och brinner väldigt mycket för muslimska kvinnors rättigheter, livsutrymme och kraft – vilket också kommer prägla bloggen. Som frilansskribent har jag i flera års tid bevakat och engagerat mig i frågor rörande muslimsk identitet och jämlikhet och har därifrån fått en djup kunskap i ämnena som jag med stolthet tar med mig in i bloggen.

Sarah Delshad

Ålder: 30 år

Familj: Make Anders, 45 och lilla Almer 8 månader.

Bor: Stockholm

Gör: Smått och gott. Benämner mig själv som mångsysslare. Anställd deltid som bibliotekarie (just nu mammaledig). Frilansar som skribent och föreläsare samt aktiv på sociala medier.

Gör helst en ledig lördag: Tar med mig kaffe i en termos och rullar vagn med Almer, gärna flera timmar och med en bra podd i hörlurarna. Sedan gör hela familjen en utflykt till ett shoppingcenter för en god lunch och lite inköp. På kvällen läser jag en bra bok och strökollar något på Netflix för att senare totalt däcka. (Oftast utan att ha borstat tänderna #momlife).

Vad gör du mer än att blogga för Motherhood?

– Föreläser på skolor, företag och organisationer – under pandemin har det mesta skiftat till digitala plattformar vilket funkat lika bra! Jag älskar att vara i dialog med en publik och att sätta avtryck i en positiv riktning. Annars tränar jag spinning, plockar efter min son tjugofyra timmar om dygnet (känns det som) och läser en del.

Annons

Vad tycker du är roligast med att ha barn och vara mamma?

– All kärlek och all gos. Att han är min och att jag ska få se honom växa upp. Vilket mirakel och vilken välsignelse! Att jag alltid har honom vid min sida. Och oavsett vad som händer i livet, så räcker det med att bara titta på honom så vet jag att allt är bra och att jag är extremt lyckligt lottad.

”Vilket mirakel och vilken välsignelse!” säger Sarah om sonen som föddes i somras.

Och vad är det jobbigaste?

– Livet är ju inte alltid längre på ens egna villkor. Vilket såklart är både på gott och ont. Att ha familj medför ett ansvar som begränsar en ibland. Vilket kan vara jobbigt. Sedan är all oro och känsla av otillräcklighet kopplat till mitt barn jobbigt. Men jag antar att en lär sig att leva med det och att det förenar oss alla som mammor.

Annons

Vad önskar du att andra mammor fick tänka på eller göra lite mer i livet?

– Jag önskar att vi släppte kraven och tillät oss själva att vara good enough i livet. När allt kommer till kritan så är kärleken det viktigaste. Barnen behöver inte alla materiella saker för att må bra. Och vi behöver inte vara perfekta, vi är bara människor och kommer även i vår mammaroll att göra fel. Vilket är helt okej. Var snäll mot dig själv. Alltid.

Sarah fick sonen Almer sommaren 2020. Foto: Emma Kjellquist

Hur ser en ledig sommardag ut i ditt liv?

– Jag träffar en kompis och hennes unge för en fika. Käkar kladdkaka med alldeles för mycket grädde. Sedan chillar vi på en strand fram till att solen går ner för att senare ha filmkväll med våra barn hemma. Som jag längtar efter sommaren!

5 snabba – vad föredrar du?

  • Kaffe / Te

  • Myskläder / Högklackat

  • Sverige / Utomlands

  • Byta blöja / Städa upp leksaker

  • Skriva / Stå i talarstolen
Annons