Skaffa barn i liten lägenhet? 10 smarta inköp

Inred en liten lägenhet med utrymme för barnet.

Bebis på väg men ont om plats i hemmet? Vi listar 10 praktiska prylar som gör det enkelt för dig att kombinera småbarnsåren med compact living.

Äntligen är det dags att bli fler, men hur ska ni få plats? Det brukar inte ta så lång tid innan blivande föräldrar börja leta efter säng, skötbord och andra nödvändiga bebissaker. Det är ju mysigt att drömma sig fram lite i tiden. Men rätt snart inser ni kanske att det saknas plats för alla dessa saker.

Praktiska bebisprylar för små lägenheter

Men, det behöver inte bli en så stor förändring i hemmet som det verkar. Idag finns det flera smarta lösningar som förenklar livet som småbarnsförälder, även när du har ont om plats i hemmet.

10 smarta bebisprylar

Här tipsar vi om några favoriter, när det kommer till compact living, under småbarnsåren:

1. Bedside crib

Bedside crib

Kanske vill du att din bebis ska sova i egen säng, men vart ska den få plats? Många spjälsängar tar stor plats. Men med ett bedside crib, som det här från Troll, minimerar du ytan och har ändå din bebis nära. Bara att haka på, på din egen säng. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

2. Himmelsäng

Himmelsäng.

Vill du ändå göra sovplatsen extra mysig (och kanske mörk) för din bebis finns det vägghängda himmelsängar du kan ha ovanför cribet. Som det här från Hasta som du själv kan bestämma hur bred och hög den ska vara, så den bara täcker bebisen säng och inte din. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

3. Vägghängt skötbord

Vägghängt skötbord.

Har du ett litet badrum är de här vägghängda skötborden, från BabyDan, den absolut bästa lösningen. De är stabila och rymmer dessutom blöjor, tvättlappar, krämer och allt annat du kan tänkas behöva akut när bebisen ligger på skötbädden. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

4. Hopfällbar badbalja

Hopfällbar badbalja.

I det lilla badrummet kanske det dessutom saknas ett badkar. Vilket du säkert kommer vilja ha till ditt barn. Många småttingar tycker om att bada då det för tankarna till den rofyllda tiden i mammas mage. Och för dig som förälder är det såklart ett smidigt sätt att rengöra din bebis på. Så praktiskt med en hopfällbar balja, som den här från Stokke. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

5. Smidig barnstol

Smidig barnstol.

Ont om plats vid matbordet? Kanske kan en barnstol som den här från Carena lösa problemen? Du spänner bara upp den på bordet och möjliggör för ditt barn att kunna sitta på de lite trängre platserna kring matbordet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

6. Snygga förvaringskorgar

Förvaringskorg i matt rosa.

Om ditt barn inte har ett eget rum (det behöver de knappast de första åren ändå) kan det vara bra att investera i några förvaringskorgar som DU tycker är snygga så de kan ta plats i ert vardagsrum. På så vis kan du enkelt städa undan barnleksakerna, som snabbt tar över alla sociala ytor! Det finns massor av olika varianter, som den här rosa korgen från H&M Home. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

7. Låda på hjul

Fin låda på hjul.

Det kan också vara bra att investera i en låda på hjul som du lätt skjuter in i sovrummet när barnet har lekt färdigt. En låda som den här, från Bloomingville, är dessutom snygg att ha böcker i, när barnet blivit lite större. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

8. Vägghängda korgar

Vägghängda korgar.

Ett annat bra förvaringstips är vägghängda korgar, så slipper du ha allting på golvet. De här från Minitude hänger man enkelt upp på väggen med krokar. Enkla att städa under och rymmer ändå en hel del saker. Och vill du ändå ha dem på golvet funkar det med. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

9. Söta krokar

Söt krok i form av ett moln.

Det kan också vara skönt med några krokar som barnet, så småningom, själv når upp till. Så får du enkelt upp badrocken, byxorna eller pyjamasen från golvet. Små barn älskar dessutom att hänga upp saker på en krok så om ett år har du en given plats där barnet kommer leka. H&M Home har flera söta varianter, som den här i molnform. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

10. Mysig ljusslinga

Ljusslinga i olika färger.

Ett tips för att göra ett lekhörn, eller en sängplats extra mysig för barnet är att sätta upp en ljusslinga. Då blir det mer en egen plats. Och vilket hem mår dåligt av en extra ljuskälla? Den här från Jox ger ett riktigt mysig ljus. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

21 fina favoriter för en härlig höst i skolan

Inred tonårsrum som håller över tid – 11 inspirerande exempel