En del av

Sofia Wistam hatar att åldras: ”Urtråkigt att bli gammal”

11 maj, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8596666?imageId=8596666&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Simon Nilsson Larsson
Sofia Wistam
För Sofia Wistam finns det få positiva saker med att åldras.
Men energin finns kvar, och även om det är jobbigt att barnen flyttar ut så öppnar det upp för nya möjligheter.
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

Programledaren och poddaren Sofia Wistam fyller under måndagen 57 år. Hur det kommer att firas återstår att se, men vad som är klart är att hon inte tycker om att åldras.

– Jag hatar att bli äldre och vill vara 25. Det är urtråkigt att bli gammal, få ont i kroppen, behöva sova mer, bli mer bakis. Det finns inget positivt med att bli äldre, har hon tidigare sagt i en intervju med Amelia.

Sofia Wistam säger dock att hon har samma energi som när hon var yngre, och att ett nytt kapitel påbörjats nu när också barnen blir äldre.

Wistam om att barnen flyttar ut: ”Det är jobbigt”

Hon har fyra barn. Äldsta sonen Kid Eriksson fick hon tillsammans med exet Thomas “Orup” Eriksson 1992.

Annons
Sofia Wistam med äldsta sonen Kid Eriksson.

Åtta år senare föddes hennes dotter Sindy Rahm. Pappa till henne är Anders Rahm.

Sofia Wistam med dottern Sindy Rahm.

I dag lever hon lyckligt tillsammans med Magnus Wistam. De gifte sig 2003 och har två barn tillsammans, Texas och Lennox som föddes 2004 och 2006. Till Amelia berättar mamman hur det känns när barnen blir vuxna och tänker på sin egen framtid.

Annons

– Min 18-åring funderar på att plugga i USA. Det är jobbigt, men jag förstår hans känsla. Samtidigt som jag har separationsångest, uppstår något helt nytt. Om bara några år har vi inga barn hemma. Med det kommer möjligheter till ett annat liv, säger hon.

Familjen Wistam: Sofia, Magnus Wistam och sönerna Texas och Lennox.

Sindy drabbades av narkolepsi – så mår hon i dag

I sitt sommarprat från 2020 berättar Sofia Wistam att dottern Sindy drabbats av narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensan.

– Hon mår bra. Det är ju som det är. Hennes liv är stukat av narkolepsin, men hon är supertapper, cool och duktig. Sindy kämpar med att försöka leva ett så normalt liv som möjligt. Det är en livslång kamp och inget hon någonsin kommer bli frisk ifrån. Just nu tittar hon på olika konstskolor runtom i världen och jobbar med mina smycken parallellt. Hon är jätteduktig och jobbar efter sina möjligheter. Hennes drömmar är det inget fel på, om man säger så, säger Wistam till Amelia.

Annons

Foto: TT

Annons