En del av
ANNONSSAMARBETE MED RÄDDA BARNEN

SÖKES: Barn som vill förändra framtiden

07 okt, 2020 
https://image.motherhood.se/527A9329.jpg.jpg?imageId=2623785&x=0&y=0&cropw=100&croph=80.924855491329&width=1318&height=1318
Sofia Carlberg
Gillar ditt barn att fundera och reflektera över världen? Är hen relativt bekväm med en kamera? Bor ni i Stockholmsområdet? Då ska du höra av dig till oss!

Vi söker nu barn i åldern 3-18 som vill hjälpa oss att belysa vikten av att förändra och trygga barns liv runtom i världen. Vi letar efter barn som vill vara med i vårt samarbete med Rädda Barnen, där vi vill vända uppmärksamheten mot den yngre generationen för att lyssna till deras självklara, klarsynta och nytänkande svar om hur dom skulle vilja att framtiden såg ut.

Hur processen går till:

Vi går igenom samtliga bidrag. Blir just ni utvalda kommer vår producent Johanna hem till er under dagtid, för att filma ert barn en kort stund i sin naturliga miljö, när hen får svara på frågor kring att hjälpa andra. Vi värnar alltid om barnens trygghet, och för oss är det viktigt att en inspelning med barn är helt fri från press och krav.

Vi följer även Folkhälsomyndighetens restriktioner gällande det rådande läget om Covid-19.

1. Hur du ansöker:

Filma ditt barn (med mobilen räcker) när du ställer följande frågor:

a. Vad tycker du om att många barn lever i konflikt och behöver fly?

b. Vad tycker du om att i vissa länder/platser i världen får inte alla barn gå i skolan? Vad tror du man kan göra för att förändra det?

c. Varför är det viktigt att vuxna ska lyssna mer på barn?

d. Varför tror du att det finns krig i världen? Hur kan man göra för att stoppa det? Du får gärna ge exempel på vad som menas med att andra barn har det svårt, eller förklara med andra ord om ditt barn inte förstår vad du menar.

2. Fyll i nedan frågor:

a. Barnets namn:

b. Barnets ålder:

c. Var ni bor:

d. Tillgänglighet (om ni jobbar på dagarna eller har möjlighet att ta emot producent under veckodagar/dagtid):

e. Kontaktuppgifter (mail/telefon):

3. Maila filmen samt svaren på ovan frågor till [email protected]. Vi får väldigt mycket ansökningar, och måste därför välja bort många fantastiska barn. Men är du en av de utvalda så hör vi av oss!