En del av

Hit ska du åka på semester – enligt ditt stjärntecken

24 apr, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
familj semester
Ensamtid på kritvit strand eller fartfylld helg i en storstad med tjejkompisarna? Stjärnorna har sagt sitt! Här är den optimala semestern för dig – låt stjärnorna visa vägen!
Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

Längtan efter en utlandssemester är enorm, men resväskan får stå kvar i förrådet tills vidare... Här är resan att se fram emot, enligt ditt stjärntecken, när restriktionerna lättar.

Oxe (20 april–21 maj): Avkopplande all inclusive

Pool med utsikt till havet

En oxe uppskattar mat, älskar det goda livet och tackar inte nej till en avkopplande stund i en solstol – gärna med en drink i handen! Oxen är bekväm och prioriterar komfort framför extremsport. Frukost, lunch och middag får gärna serveras på samma ställe, men såklart med en vacker vy och ljuvlig musik. Det är oxens melodi!

Tvilling (22 maj–21 juni): Nära till nöjespark

Sockervadd på nöjesfält

Tvillingen är en lekfull och nyfiken person som har barnasinnet kvar. Liv och rörelse är därför ett måste på tvillingens resa! För att stilla alla tvillingens behov krävs en resa som erbjuder aktiviteter och gärna har nära till nöjesfält.

Annons

Kräfta (22 juni–22 juli): På böljan blå

Kryssning med blått hav

Kräftans känslor går ofta i vågor och kräftan behöver därför få möjlighet att sitta lugnt i båten och bara njuta av en rogivande resa – helst på ett kryssningsfartyg. Där finns allt du behöver och lite till, på ett och samma ställe. Karibien runt eller Helsingfors tur och retur – det är en smaksak.

Lejon (23 juli–22 augusti): Semester på spa

Tre kompisar på spa

Passionerad livsnjutare som gärna arbetar hårt och tar mycket initiativ på jobbet… Lejonet behöver semester på ett spa för att hitta det inre lugnet efter en intensiv jobbperiod. Smakar det så kostar det är lejonets motto och eftersom lejonet inte tackar nej till lyx och flärd, utan gärna spenderar en slant, gör det ingenting om tusenlapparna flyger.

Annons

Jungfru (23 augusti–22 september): Glammig glamping

Glamping i Stockholm

Jungfrun är analytisk, strukturerad och händig och har inga problem med lite smuts under naglarna. Stjärntecknet tillhör jordens element och trivs i naturen, vilket gör en glammig glamping till en utmärkt semesterutflykt. Det bästa av två världar där lugnet i naturen möter verkstad i vildmarken.

Våg (23 september–22 oktober): storstad med vännerna

Nattklubb med konfetti

Vågen älskar liv och rörelse och får en kick av att träffa nya människor. Ingenting slår en utekväll med vännerna och det bästa som finns om du frågar en våg, är flörtiga stunder vid baren, att dansa tills fötterna värker eller att sitta och prata sent in på småtimmarna. En tjejweekend som bjuder på både drinkar och avkoppling är ett måste!

Annons

Skorpion (23 oktober–22 november): Avkopplande retrat

Avkopplande yoga på ett berg

Skorpionen lever efter viljan att hjälpa andra – både vänner, kollegor och familj, men glömmer oftast bort att ta hand om sig själv. Det kan vara utmattande att se till att alla andra hela tiden har det bra, så därför är det extra viktigt att skorpionen lägger tid på sig själv. Passa på att åka på en avkopplande retreat och hitta din inre harmoni omringad av en vacker miljö. Lite yoga är inte fel!

Skytt (23 november–21 december): road trip utan krav

Kvinna i bil med utsikt över havet

Skytten tackar inte nej till äventyr och älskar att känna sig fri som en fågel. En road trip genom Sverige med spontana stopp för snabba dopp i en sjö eller att se solen gå ner i horisonten, passar utmärkt för en skytt. Eller varför inte tågluffa i Europa? Det ena kan lätt leda till det andra för en skytt… Och kanske leder alla vägar till Rom?

Annons

Stenbock (22 december–19 januari): Utmanande skidsemester

Kvinna som åker slalom i Alperna

Stenbocken älskar utmaningar och kavlar gärna upp armarna för att nå sina mål. Stenbocken är också riktigt envis och modig, så varför inte testa dina färdigheter genom utförsåkning? Ingen pist är för brant för en stenbock!

Vattuman (20 januari–18 februari): Backpacking jorden runt

Kvinna med ryggsäck tittar ut över berg och hav

Vattumannen är känd för att gå sin egen väg och älskar att känna sig fri som en fågel. Men vattumannen är också nyfiken och upplever gärna nya saker. Att packa väskan och se vart fötterna bär är ett utmärkt alternativ för en ressugen vattuman.

Annons

Fisk (19 februari–20 mars): Ensam i vattnet

Vit strand och blått hav med en solstolsgunga

Fiskens stjärntecken innebär empati, lojalitet och romantik ut i fingerspetsarna. Men fisken trivs också ensam och drar sig gärna undan för att låta andra ta plats. Egentid är inget en fisk tackar nej till och eftersom fisken tillhör vattnets element, ger närhet till havet ro för själen. En lugn och fridfull strand där fisken kan simma ensam i vattnet är en perfect match.

Vädur (21 mars–19 april): social i storstad

Vänner som skålar i vin

Väduren är känd för sin sprudlande energi, impulsivitet och sociala förmåga. En lugn dag på stranden med en bok i handen är antagligen inget som tilltalar en vädur… Istället känns en semester i en storstad mer lockande! Fart, fläng och mycket variation – såklart gärna omringad av många vänner! På dagarna shopping, museum och mat. På kvällarna härliga drinkar på en takbar!

Annons

Foto: TT

Artikelinspiration: Cosmopolitan Allas

Annons