En del av

Svenska artister som har ett eller flera barn tillsammans

30 nov, 2022 
AvMotherhood Redaktionen
bild på lasse berghagen, lill-babs och malin berghagen samt bild på martin stenmarck, hanna hedlund och dotter ida
Ibland händer det att man hittar sitt livs kärlek på jobbet – och det har även våra folkkära artister gjort. Här har plockat ut 9 artistmammor som bildat familj med andra som har samma yrke.
Annons

Var, när och hur kärleken slår till är omöjligt att veta. För vissa händer det tidigt och håller livet ut, medan andra får vara med om när den istället kanske leder till en livslång vänskap.

Se också: 5 kändispar när de började dejta vs nu

Se 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

Att träffa sin livs kärlek på jobbet är något som kan hända, oavsett vilken bransch man arbetar i. Enligt svenska statistikmyndigheten var det 3 700 personer som år 2019 blev sambos efter att de jobbat ihop året innan.

Annons

Att vara artist är inget undantag, det är många som träffas genom musiken. Vissa får till och med barn ihop.

9 svenska artister som har ett eller flera barn tillsammans

Här är svenska artistmammor som har fått barn tillsammans med en annan sångfågel.

1. Hanna Hedlund

De folkkära artisterna Hanna Hedlund och Martin Stenmarck var i tjugoårsåldern när de träffades. Tillsammans fick de barnen Ida som är född år 2004, Love som kom år 2006 och så minstingen Saga som föddes år 2011.

Idag lever paret som skilda, men har fin kontakt tack vare sina små.

martin stenmarck och hanna hedlund
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund med dottern Ida i babyskydd.

2. Pernilla Andersson

Vissångerskan och låtskrivaren Pernilla Andersson var gift med Backyard babies-gitarristen Dregen under åren 2009-2015. De har sonen Sixten, som föddes i februari 2013.

Annons
pernilla andersson dregen
Tillsammans har Pernilla och Dregen en son som idag är 11 år.

3. Sandra Dahlberg

Sandra slog igenom i programmet Fame Factory, där hon även träffade Jimmy Jansson, som även han arbetar som artist och låtskrivare. De var ett par under sju år och hann få en son, Wilmer, som föddes år 2007.

sandra dahlberg
Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg med sonen Wilmer på galapremiär år 2010.

4. Agnetha Fältskog

Abba-Agnetha är någon som nog alla känner till – oavsett hur gammal eller ung man är. Det var inte härlig musik som uppstod under hennes karriär, hon mötte även kärleken i Björn Ulvaeus.

Annons

Under de åtta år under 1970-talet som de två var gifta hann de få två barn, Linda som föddes 1973 och så och Christian som kom 1977.

agnetha fältskog och björn håller i bebis
Arkivbild från 1973. Agnetha och Björn som förstagångsföräldrar, här med en nyfödd Linda i famnen.

5. Lina Hedlund

Den disco-dansande Lina Hedlund som vi sett bland annat som programledare i Melodifestivalen, men också som en del av gruppen Alcazar, är mamma till två. 2012 föddes Tilo och 2016 föddes lillebrorsan Eide.

Vem pappan är? Artisten och barnfavoriten Nassim Al Fakir.

Lina Hedlund
Familjen Hedlund-Al Fakir under en biopremiär år 20018.

6. Sanna Nielsen

Åh, fantastiska Sanna Nielsen som gett svenska folket så många fina musikminnen tack vare sitt deltagande i Melodifestivalen och som allsångsledare. Men det är inte bara vi som får njuta av hennes vackra stämma, även sonen Gibson, som kom till värden 2021, har turen att få tralla med sin mamma.

Annons

Tack vare att pappa Joakim Ramsell är en hejare på gitarr kan vi nog ana att det är mycket musik hemma hos dem.

sanna nielsen
Sanna och Joakim strax innan de blev föräldrar.

7. Barbro Lill-Babs Svensson

Barbro Svensson blev känd för hela svenska folket redan från 1950-talet och fick då sitt artistnamn Lill-Babs. Tidigt i livet blev artisten mamma. När hon var blott 16 år föddes Monica Svensson, år 1955 .

När Lill-Babs träffade en annan folklig artist, Lasse Berghagen, bestämde även de för att bli en familj och år 1966 föddes Malin Berghagen. År 1969 föddes Kristin Kaspersen, hennes pappa heter Kjell Kaspersen.

Annons
Lill-Babs och Lasse Berghagen med dottern Malin Berghagen
Underbar bild på Lill-Babs, Lasse och lilla Malin, från 1966.

8. Pernilla Wahlgren

Artisten, programledaren och musikalartisten Pernilla Wahlgren har fyra barn. Oliver kom först och föddes 30 december 1989. Bianca föddes samma dag som sin bror, men fem år senare, alltså 1994. Benjamin är septemberbarnet som såg dagens ljus år 1997 och så lilla Theo som kom tio år senare, år 2007.

De tre första barnen har Pernilla tillsammans med dansaren och kompositören Emilio Ingrosso – som hon träffade när de jobbade ihop under 1980-talet.

Annons
pernilla emilio
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso år 1994, när de kunde kalla sig småbarnsföräldrar.

9. Agnes Carlsson

Idol-vinnaren Agnes hittade kärleken i artisten och låtskrivaren Vincent Pontare. När de varit tillsammans i över tio år bestämde de sig för att bilda familj och hösten 2022 föddes deras första gemensamma barn. En liten dotter som fick namnet Silvia.

agnes carlsson vincent pontare
Artistparet Agnes och Vincent som nu kan titulera sig föräldrar.

Foto: TT/Instagram

Annons