En del av

Så beskriver svenska kändisarna hur det är att vara förälder

21 feb, 2023 
https://image.motherhood.se/_DSC0963_R.jpg.jpg?imageId=8544538&x=19.047619047619&y=0&cropw=66.666666666667&croph=100&width=1318&height=1318Hannah Bergroth
Att vara föräldrar är inte alltid helt lätt, men ändå SÅ värt det. All den energi och kraft som det tar, kommer lika snabbt tillbaka – håller du med? Vi frågade bland kändismamman Melinda Jacobs hur hon med ord skulle förklara föräldraskapet. Läs hennes (och några fler mammors) kloka svar här.
Annons

Om man ber någon beskriva föräldraskapet skulle nog svaret variera beroende på vem man frågar. Vissa skulle säkert säga att det är krävande och fantastiskt, medan andra skulle kanske skulle formulera sig på ett helt annat sätt. Det är olika hur man uppfattar sin livs viktigaste uppgift och så måste det få vara.

Det här är "mom shaming"
Det här är "mom shaming"

Men visst är det ändå något fint med att dela med sig av det som är svårt och fint på samma gång? Därför lät vi 5 svenska mammor beskriva hur det är att vara förälder.

Svenska kändismammor: Så skulle vi beskriva föräldraskapet

Skådespelaren Claudia Concha Galli, mamma till Chloe, 7, och Celeste, 5.

”Helt fantastiskt och det bästa som har hänt mig! Mitt liv har uppnått en ny dimension, ett liv som jag vill njuta av varenda sekund. Innan barnen kunde jag ibland ifrågasätta livet, lite som 'är det här allt'? Men nu med barnen finns det liksom en anledning till precis allt. Varenda sekund med dem blir så maxad – och jag älskar det!”

Annons
Claudia Galli Concha med sin familj på röda mattan.Johan Jeppsson/TT

Melinda Jacobs, mamma till Vanessa, 17, Savanna, 15, Vendela, 10, Viking, 3, Izadora, som föddes i januari 2023 samt ett fosterbarn.

”Det är det viktigaste, svåraste och hårdaste jobbet av alla jobb man kan tänka sig. För mig har det blivit mer än att 'bara' vara en förälder, det är en livsstil att vara familjehem. Jag lever med och mitt i det här hela tiden. Ja, jag känner att det är mitt kall i livet.”

Melinda pratar mycket om föräldraskap och hur det är vara familjehemsmamma. Foto: My Sandström/SVT

Programledaren Soraya Lavasani, mamma till Bianca, 5 och Winston, 2.

”Rolig och krävande. Mycket sömnbrist blandas med asgarv, trots och pusskalas!”

Annons

Soraya kramar om sonen Winston.

Hälsoinspiratören, föreläsaren och författaren Sofia Ståhl, mamma till Edith, 5.

”Som att jag aldrig känt att jag passar in i föräldraskapet. Jag upplever att mammarollen är extremt snäv och att många hittar en naturlig identitet i den, som jag inte hittat. Jag lägger ingen i värdering i det, det är bara ett krasst konstaterande.”

Bara för att Fia upplever att hon inte passar in i föräldraskapet, betyder det inte att hon inte älskar sin dotter eller att vara mamma.

Hälsoinspiratören och influencern Josefin Dahlberg, mamma till Mio, 2 och Zoe, snart 1.

” Det är mycket kärlek, energikrävande och alldeles magiskt.”

En mix av känslor – så förklarar Josefin föräldraskapet.

Foto: TT/Privat/My Sandström/Svt

Annons
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvakt
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvakt
Annons
Innehåller reklamlänkar