En del av

Nostalgi: Kändisarna som stolt visat upp sina barn på röda mattan

22 nov, 2022 
AvMotherhood Redaktionen
kändisar på röda mattan tillsammans med sina barn
Att gå på mingel och filmpremiärer är något kändisbarnen får vara med om tidigt i sin uppväxt. Så här såg det ut i början på 2000-talet.
Annons

Mingel, premiärer, butiksöppningar och jubileumsfester. Det finns mycket att fira och om man hör till kändiseliten är det – tro det eller ej – så gott som ett måste att närvara. Många ser det som jobb, andra som ett tillfälle att träffa sina vänner som jobbar i branschen.

Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Barn, vars föräldrar är skådespelare, författare, programledare eller artister, får även de följa med till sina mammors eller pappors jobb. Att sitta bakom scenen, hänga på releasefester eller vara en del av publiken är för många mer regel än undantag.

Annons

Vi har grävt i arkivet för att plocka fram nostalgiska bilder från röda mattan – där kändisarna stolt visar upp sina barn. Känner du igen dessa?

Svenska kändisar på röda mattan – tillsammans med sina barn

När röda mattan rullas ut är det dags för mingel – i vissa fall även för kändisbarnen. Kolla in dessa coola kändisar som hänger med sina barn framför kamerorna.

Sissela Kyle

Komikern, programledaren och skådespelaren Sissela Kyle har två barn. Till premiären av Sagan om de två tornen år 2002 tog hon med sig sin dotter Martina.

Sissela Kyle
Sissela och dottern Martina en decemberkväll 2002.

Åsa Jinder

Åsa är en av Sveriges främsta sångerskor och dottern Josefine Jinder, mer känd som Little Jinder, går i dag i mammas fotspår. Här ser vi dem år 2005 när det var dags för premiären av filmen Kalle och chokladfabriken.

Annons
Åsa Jinder och Little Jinder
Lika som bär? Dotter Josefine påminner mycket om mamma Åsa.

Björn Skifs

2004 hade filmen Robot premiär i Stockholm och skådespelaren och artisten Björn Skifs var på plats. Med sig hade han sönerna Jonathan och Oliver.

Björn Skifs
Björn Skifs med sina två pojkar under en filmpremiär.

Adam Alsing

På samma premiär gick även den tvåbarnspappan Adam Alsing. Här ses han med sönerna Sebastian och Kasper.

Annons
Adam Alsing och söner
Under våren 2020 gick Adam Alsing tyvärr bort – dock lever minnet av den omtyckta programledaren kvar.

Blossom Tainton

Trebarnsmamman känner vi igen från hennes artistkarriär. Även om hon inte lagt musiken på hyllan är hon idag en framgångsrik hälsoprofil.

När hennes tre söner fortfarande var rätt små, gick de på filmpremiärer tillsammans. Här ser vi dem från år 2006 när The pirates of Carribean hade premiär.

Blossom tainton med barn
Blossom Tainton med sönerna Kevin, Robin och Elliot.

Pernilla Wahlgren

Även om de fortfarande minglar och går på premiärer tillsammans är det ändå roligt att se hur det såg ut förr. Pernilla Wahlgren med barnen Benjamin, Bianca och lilla Theo från år 2012, när de skulle se Dirty Dancing på China Teatern i Stockholm.

Annons
Pernilla Wahlgren
Benjamin, Bianca och Theo på röda mattan med mamma Pernilla.

Tommy Nilsson

Artisten Tommy är idag pappa till sex barn. 2002 var de något färre, men en härlig trio kunde ändå gå med på filmpremiären av Sagan om de två tornen.

Tommy Nilsson
Tommy med barnen Kalle, Linn och Isak.

Anki Lidén

Skådespelaren Anki Lidén har en lång filmkarriär bakom sig, vilket gjort att hennes son Tim Bergling ofta dök upp på premiärer tillsammans med sin mamma. Här är en bild från början av 2000-talet.

Annons
Anki Liden och Tim
För Tim var det här början, under sin karriär som Avicii fick han minsann vänja sig vid mingel och fest. 2018 gick han bort och hela världen sörjer den begåvade artisten.

Patrick Ekwall

Journalisten och programledaren Patrick har två barn, Tindra och Ida. På den här bilden från 2004 har Ida, som idag är kring 20 år, fått egentid med pappa.

Patrick Ekwall
Ida och Patrick under premiärminglet av Shrek 2.

Gry Forssell

Gröna Lund – oavsett om man är vuxen eller barn tokgillar man att hänga bland karuseller. Här ser vi programledaren och radioprataren Gry Forssell när hon, mannen Alexander och sonen Vincent var på premiärkalaset år 2004.

Annons
Gry forssell
Gry Forsell med familj på Gröna Lund.

Malou von Sivers

Journalisten Malou von Sivers är en van minglare, oavsett om det handlar om fester med hennes journalistkompisar eller biopremiärer. 2004 tog hon med sig sönerna Sebastian och Malcolm för att se filmen Ocean's Twelve.

Malou von Sivers
Malou von Sivers med barnen på filmpremiär.

Foto: TT

Annons