En del av

Svenska skådespelare som har ett eller fler barn tillsammans

12 sep, 2023 
Hannah Bergroth
Gustaf Hammarsten och Jessica Liedberg och Julia Dufvenius och Christopher Wollter
Hittade du pappan till dina barn på jobbet? Då är du inte ensam! Här har vi plockat ut nio skådis-mammor som har ett eller flera barn tillsammans med en man med samma yrke.
Annons
5 klassiska nostalgiserier för 90-talistenBrand logo
5 klassiska nostalgiserier för 90-talisten

Det är inte ovanligt att man hittar sin stora kärlek på jobbet – det är ju där man är många timmar av sin vakna tid.

Annons

Vad har Noomi Rapace, Tuva Novotny och Martina Haag gemensamt förutom att du sett dem alla på vita duken? Jo, det är nämligen så att alla de har barn tillsammans med en man som har samma yrke.

Låt oss ta en titt på dem – och några till du garanterat känner igen!

Svenska skådespelare som har ett eller fler barn tillsammans

Här är exempel på nio skådespelar-morsor som har barn tillsammans med andra omtyckta skådisar.

Celie Sparre

År 2016 fick Celie Sparre, 36, sitt genombrott i serien Syrror. Sedan dess har hon setts i några långfilmer, men gör just nu en strålande karriär bland svenska serier. Älska mig, Fartblinda och Meningen med livet är bara några exempel.

Adam Pålsson och Celie Sparre
Adam, Celie och minstingen Demi.Foto:

På sidan om jobbet lever Celie familjeliv med Adam Pålsson, 35, – känd från bland annat Ted - för kärlekens skull, Innan vi dör och Bron. Tillsammans har de döttrarna Dylan, 8 och Demi, 5.

Annons

Jessica Liedberg

Det var efter att familjefilmen Tillsammans visades år 2000 som karriären för Jessica Liedberg, 53, drog igång. Sedan dess har vi sett henne i filmer som Beck, Nattryttarna och Knutby.

Gustaf Hammarsten och Jessica Liedberg
Arkivbild från 2011 på Gustaf, Jessica och barnen.

Jessica är gift med skådespelaren Gustaf Hammarsten, 56, (även han var med i Tillsammans) och de har barnen Ella, 16 och Edit, 21.

Marie Richardsson

Känn ingen sorg, En del av mitt hjärta och serien om polisen Johan Falk. Listan där man fått se Marie Richardson, 64, kan göras lång. På sidan om vita duken har hon även tagit plats på fler teatrar runt om i landet.

Annons
Marie Richardson och Jakob Eklund
I arkivet hittar vi en bild på Marie, Jakob och barnen när de är på öppningen av Bamses värld. Gulligt!

Tillsammans med skådespelarkollegan Jakob Eklund, 61, känd som Johan Falk, har hon två barn – Klara, 28 och Leon, 23.

Noomi Rapace

Efter dundersuccén i filmen Män som hatar kvinnor blev Noomi Rapace, 43, känd i hela världen. Nu är det inte bara Sverige som är hennes arbetsplats, hon har synts över hela världen.

Idag är Noomi och Ola separerade – men sonen Lev kommer de alltid ha gemensamt. Här fick han följa med mamma och pappa på biopremiär.

Men innan allt drog igång levde hon med Ola Rapace, 51, (från bland annat Tusenbröder) och de fick en son, Lev, som idag hunnit fylla 20.

Annons

Lena Endre

En av Sveriges mest hyllade kvinnliga skådespelare är antagligen Lena Endre. Under 1980-talet medverkade hon i serien Varuhuset och blev efter det mångas favorit.

Thomas Hanzon och Lena Endre
Underbar bild från när sonen Edvin fick följa med till mamma och pappas jobb.

Tillsammans med en annan omtyckt skådespelare har hon två barn. Rosanna, 33 och Edvin, 29. Vem pappan är? Thomas Hanzon, 61 som du säkert känner igen från härliga filmen Livet är en schlager.

Martina Haag

Författaren som blev manusförfattare som blev regissör – som blev skådespelare. Wow, Martina Haag, 59, har många strängar på sin lyra. Efter filmen Underbar och älskad av alla som baserades på en av hennes böcker med samma namn, tog hon plats på vita duken – och det var bara början.

Annons
Erik och Martin Haag
Idag lever Martina och Erik på olika håll.

Martina har fyra barn och har länge levt varannan vecka-liv, Jackson, 26, Lucia, 22, Dino, 19 och så Diana, 14. Pappan till fyrklövern är tv-profilen och skådespelaren Erik Haag, 56 som bland annat synts i humorserien Padeldrömmar.

Tuva Novotny

Att vara privat som offentlig person är inte lätt, men en som verkligen lyckats med det är trebarnsmamman och skådespelaren Tuva Novotny, 43 - känd från bland annat Bonusfamiljen.

Hon har två barn med en man i Danmark, där hon under många år varit bosatt. Men när det för drygt ett år sedan kom ut att hon och kollegan Alexander Skarsgård, 47, som gjort karriär i Hollywood, väntade barn var det många som blev förvånade.

Annons
Tuva Novotny
Det var unde Elle-galan 2022 som Tuva berättade att hon var gravid. Här med väninnan Pia Tjelta.

Dock har paret fortsatt varit hemliga så inget namn har kommit till känna, däremot har de berättat att det är en pojke, som alltså snart fyller 1.

Alida Morberg

Alida Morberg, 38, har vi kunnat se i flertal svenska filmer, nu senast i tv-serien om Clark.

Bill Skarsgård och Alida Morberg
Bill och Alida – numera tvåbarnsföräldrar.

Det finns många barn inom Skarsgård-familjen och Alida är tillsammans med en av dem, nämligen Bill, 33 (har du vågat se skräckfilmen IT där han har huvudrollen). De har Oona, 4, och ett barn som föddes våren 2023.

Annons

Julia Dufvenius

Allvar, humor – skådespelaren Julia Dufvenius, 47, har spelat de flesta roller. Heder, Fartblinda och Sune är några (bland många) serier.

Julia Dufvenius och Christopher Wollter med barn
Tilde och Vide har under uppväxten fått hänga med mamma och pappa på filmpremiärer.

Tillsammans med maken och kollegan Christopher Wollter, 51, har hon dottern Tilde, 23 och sonen Vide, 16. Du kanske känner igen Christopher från filmen Så som i himmelen?

Foto: TT

Annons