Tilde de Paula om familjelivet med fyra barn – så återhämtar hon sig

tilde-de-paula-barn
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren
0:39

Efter reklamen: Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

(0:39)

Slå på ljud

TV4-programledaren Tilde de Paula Eby, 49, är mamma till fyra. Sönerna Elian, 22, och Zion, 21, har hon med ex-pojkvännen, författaren Daniel Möllberg, dottern Naemi, 17, kom till under relationen med Fredrik Bjuhr. Och yngsta sonen Iliyah, 10, har Tilde ihop med nuvarande musikermaken Thomas de Paula Eby, 41.

Tilde de Paula: Det berikar barnen

Förra året öppnade Tilde de Paula upp om relationen till barnens pappor i Hälsoliv, och hon gjorde klart att allt rullar på bättre än bra.

– Jag har en bra relation med alla barnens pappor. Fokus är ju barnen. Det är det vi har gemensamt och alla vill att det ska vara så bra som möjligt. Och jag välkomnar bonusmammor till barnen med öppna armar. De kliver in och blir en del av mina barns liv.

Tilde de Paula ser det som något positivt, att barnen får ännu en person i livet att luta sig mot.

– Jag är superglad över att ungarna får ytterligare en vuxen människa, som finns där och bryr sig. Någon tycker kanske om att baka eller har en släkt i en annan del av landet som de kan åka till tillsammans. Det berikar barnen, sa hon till Hälsoliv.

Tilde de Paula ser familjetid som tid för återhämtning

I en ny intervju med Amelia berättar Tilde de Paula att hon för andra året i rad skjuter på sommarsemestern, vilket kanske inte är något hon egentligen rekommenderar. Men hon gör klart att hon finner tid för återhämtning genom motion, kvalitetstid med sina nära och att hon finner avkoppling kring en god bok. Så här finner Tilde de Paula ro i tillvaron:

– Genom att träna, umgås med familjen och läsa en bok för mitt eget höga nöjes skull. Att hänga med ungarna och familjen och upptäcka de där guldkornen av stunder och ögonblick som sker – det kräver en närvaro och är något jag inte vill missa för allt i världen.

Tilde de Paula gör även klart att hon väljer att prioritera sin familj, sitt arbete, sina vänner och träning.

– De kommer först, sedan räcker inte tiden till för annat. Jag går nästan aldrig på kändisfester, cocktailpartyn, releaser, invigningar eller annat. Jag är väldigt selektiv med min tid. Och går jag på något, som ELLE-galan, så går jag hem först av alla! säger hon även i Amelia.

Tilde de Paula och maken Thomas Eby med barnen Zion, Naemi och Elya under galapremiären av Superhjältarna 2 på Rigoletto, 2018.

Foto: TT/Instagram

Mer läsning för dig
Tilde de Paula Ebys känslosamma ord om att dottern Naemi blir äldre
22 ovanliga barnnamn svenska kändisar valt till sina kids
Petra Medes dödsångest – efter att dottern Adeline föddes

Utvald läsning