En del av

5 klassiska middagsrätter som garanterat blir succé som Halloween-mat

16 okt, 2021 
AvHannah Bergroth
Middagstips till Halloween
En av barnens favorithögtider är här och visst är det kul att göra den till något alldeles extra. Här får du tips på klassiska middagsrätter som du på ett enkelt sätt kan göra så de passar Halloween.
Annons

Vi vuxna glömmer lätt bort Halloween, men för barnen kan det faktiskt vara en högtid som är lika viktigt som jultomten på julafton. Varför inte göra de klassiska middagsrätterna till något extra – och läskigt. Här är fem enkla recept du inte kan misslyckas med.

God mat till Halloween som barnen gillar

Klassiska barnrätter som alltid funkar är toppen att bjuda på. Här ger vi dig fem tips på hur du kan ge favoritmaten en härlig touch av Halloween.

Se också: 5 läskigt enkla Halloweenpyssel

5 läskigt enkla halloweenpysselBrand logo
5 läskigt enkla halloweenpyssel

1. Soppa med spindelnät

Soppa med creme fraiche
Servera soppan med ett gott bröd.

En god soppa brukar finnas på veckans middagslista hos nästan alla familjer den här årstiden. Varför inte göra den med en touch av Halloween? Överraska barnen genom att servera soppan med ett läskigt spindelnät. Börja med att droppa i creme fraiche och forma sedan likt ett spindelnät med hjälp av en kniv eller tandpetare. Känns det svårt? Gör lite i taget.

Annons

2. Varma fingrar med bröd

korv med bröd till halloween
Tips! Se till att koka korven istället för att steka den. Då får du en jämn yta och de ser ut som riktiga fingrar.

Varm korv med bröd är en klassiker som funkar lika bra att äta som lunch eller lättare middag. Dessutom är det väldigt enkelt att anpassa den för Halloween. Dela korven slarvigt och ojämnt i två delar. Skär ut en fyrkant på ena ändan, så det ser ut som en nagel. Skär små, smala streck över korven och häll över ketchup.

3. Spökpizza med spindlar

pizza med smält ost
Tips! Känns det svårt att forma osten? Använd en pepparkaksform till hjälp.

En pizza kan du variera på många olika sätt, vilket gör att alla i familjen säkert har en egen favorit. Låt alla göra sin egna pizza, men toppa den med ost som du formar till små spöken. Grädda pizzan på låg värme så att spökena inte blir brända. Precis innan servering toppar du den med små spindlar du gjort av svarta oliver.

Annons

4. Monster i glas

efterrätt som ser ut som monster
Vill du göra den lite saltigare, använd Digestivekex istället för söta kakor.

För de små kan det vara lite extra festligt om efterrätten serveras i egna skålar. Dessa roliga monster är enkla att göra eftersom du bara behöver fyra ingredienser. Varva mangosorbet (eller annan glass) med mjuka kakor i ett litet genomskinligt glas. Toppa med två marshmallows som du dekorerat med en en klick smält choklad.

5. Läskiga Frankenstein-klubbor

Goda och läskiga einsteinklubbor
Tips! Doppa en tandpetare i den smälta chokladen så är det lättare att forma den till ögon och mun.

Snabba vardagshacks som inte kräver särskilt mycket tid, men som ändå är roligt för barnen uppskattas alltid. Dessa Frankenstein-klubbor är toppen att bjuda på som lördagsmys eller på barnkalaset. Tryck en grillpinne genom en marshmallow. Doppa den i smält choklad, och dra ut lite så det ser ut som hår. Gör ögon, mun och ärr – och låt stelna i kylen.

Foto:TT

Annons