En del av

Tomas Brolin har två barn – sonen Sebastian går i hans fotspår

18 apr, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Tomas och Sebastian Brolin
Han är inte bara en av Sveriges största fotbollsstjärnor genom tiderna, Tomas Brolin är dessutom pappa till två barn.
Sonen Sebastian har likt sin far valt att satsa på fotbollen.
Annons
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2023Brand logo
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2023

När Sverige tog VM-brons i USA 1994 var Tomas Brolin en av de viktigaste spelarna i laget. Under turneringen gjorde han tre mål och flera assist och blev dessutom uttagen till världslaget, en bedrift som är få förunnat svenska spelare.

Redan som 28-åring valde han att avsluta karriären, efter att ha spelat i klubbar som Parma, Leeds United och Crystal Palace.

Sedan 2013 är Tomas Brolin gift med Marielle Brolin. De förlovade sig på hennes 40-årsdag och gifte sig ett år senare i Los Angeles.

Tomas Brolins stöd i sonens karriär

Den tidigare fotbollsstjärnan var innan äktenskapet med Marielle i ett förhållande med fotomodellen Susan Hardenborg, och de fick 2001 sonen Sebastian Hardenborg Brolin, som i slutet av april fyller 22 år.

Annons

Likt sin pappa har Sebastian satsat på fotbollen. Han har tidigare spelat för bland annat IFK Värnamo och Hudiksvalls FF. Förra året till Hammarby TFF; Bajens talanglag i Ettan.

Och pappa Tomas Brolin finns där för att stötta sin son.

– I dag är jag själv ganska ”laid back” med fotbollen. Men jag har ju en son som spelar fotboll där är jag lite agent och mentor till honom. Det är där jag lägger ner det fotbollsmässiga krutet, säger han i P4 extra – gästen och fortsätter:

– Jag finns där, kommer Sebastian och frågar så är jag där och stöttar. På senare år har han frågat mig mer, då han har förstått att jag varit en hyfsad spelare och har mycket erfarenhet, fortsätter Tomas Brolin.

Sebastian Brolin: “Jag är min egen person”

Det är självklart så att man blir jämförd med sin pappa som son till en av de största spelarna i Sverige, och Sebastian Hardenborg Brolin har själv pratat om hur det är.

– Jag är min egen person och fotbollsspelare. Jag vill bli så bra som jag kan och det är det jag tränar för. Jag jämför mig inte med någon och speciellt inte pappa. Han är en stor inspiration för mig och jag är stolt över hans karriär men nu fokuserar jag på min karriär, säger han i en intervju med Fotbollslivet.se.

Från förhållandet med Chatrine Strömberg har Tomas Brolin också dottern Lisa.

Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

Foto: TT

Annons