En del av

Superpoddaren Tove Norström om hur hon tacklar varannan vecka-livet som singelmorsa

15 sep, 2021 
AvHannah Bergroth
Poddaren Tove Norström med dottern Sigrid
Att aldrig mer få vara med sitt barn på heltid, ja för många går det inte ens att förställa sig hur det är. För poddaren Tove Norström är det vardag. Här berättar hon om varannan vecka-livet med dottern Sigrid och längtan efter att hitta kärleken.
Annons
5 kändisar som gjorde slut när de väntade barnBrand logo
5 kändisar som gjorde slut när de väntade barn

Hon är snabbtänkt, ärlig och fantastiskt rolig – Tove Norström är den som får alla lyssnare att skratta högt. Tillsammans med Sofi Fahrman och Klara Doktorow driver hon poddenTrettio Plus Trevar där de tillsammans pratar om allt från aktuella händelser till personliga erfarenheter. Här får vi lära känna Tove lite bättre.

Singel och varannan vecka-mamma

När hon inte underhåller oss i podden spelar hon padel, skriver manus till bland annat olika tv-produktioner och hänger med dottern Sigrid. För Motherhood berättar hon om hur det är att vara varannan vecka-mamma och singel när man passerat 40.

För den som inte känner till dig, Vem ÄR Tove Norström?

– Ha! Hur tjock är tidningen? Skoja. Men en högst ordinär singelmorsa med extraordinära vänner och familjemedlemmar kanske? Är otrolig på introtävlingar och otroligt dålig på växter. Krigar för att lära mig padel trots naturligt obegåvad, lever för socialt liv och sällskapsspel. Och för min ljuvliga, ljuvliga dotter.

Annons

Underbart. Den som lyssnar på podden är van att höra roliga citat från dig. Vilket uttryck beskriver dig bäst?

– Rund är också en form? Ja, för så är det med det.

Tove Norström

Ålder: 41.

Familj: Sigrid "Sigge" 9 år, två systrar, mamma, pappa och bonusmamma och -pappa.

Gör: Copywriter, manusförfattare, moderator, poddare.

Följ: @tovenorstrom

Du lever varannan vecka-liv med din dotter. Hur är det?

– Både tufft och fint. Svårtuggat att vänja sig vid att bara ha sitt barn 50% av hennes tid, men också lättare att njuta av den tid man har.

Vad är det positiva med det?

– Ja men just det där med att verkligen vara närvarande, ha energi och tålamod när man väl hänger. Det är så mycket lättare att njuta liksom om man inte har det jämt. Tror att jag är en roligare mamma så här?

Och det mest negativa?

– Att man aldrig slutar längta. Går liksom inte riktigt att vänja sig när det alltid känns som att något fattas halva tiden. Och än så länge har jag sluppit, men blotta tanken på att nån gång vara utan Sigge på jul!?!?! SKRÄCK.

Annons

Något du vill säga till den som går igenom en separation – och ska lära sig att ha barnen varannan vecka?

– Att det faktiskt finns uppsidor också. Du kommer ha massa stunder du njuter av att få vara själv – och det ska du aldrig ha dåligt samvete för. Så länge barnen mår bra finns inget du behöver problematisera bara för sakens skull.

Tove och dottern Sigrid.

Du har också pratat om ditt singelliv. Hur är det att vara singel och 40 plus?

– Ja vad ska jag säga. Jag har inte tillräckligt tråkigt som singel för att börja kompromissa med vad jag vill känna, men herreguu, klart jag vill bli kär! Finns det nån djupare mänsklig drift än att vilja vara två?

Något du vill säga/peppa till alla singelmammor där ute?

– Livet kan bli så himla rikt om du tänker på det! För plötsligt är man ett tight litet lag hemma och så kan det komma in en massa fina bonusmänniskor i ens liv som tar en plats de kanske inte hade kunnat annars. Både vänner och nya partners och styvsyskon. Ännu fler människor som man älskar och som man blir älskad av!

Annons

Härligt, vad fint. Men du, när mår du som bäst?

– När min dotter och jag skrikskrattar åt samma saker. Och när jag galopperar på en lagom stor häst. Och när jag är kär!

Och som sämst?

– Ja men ursäkta kristen stämning då, men när Sigge är låg. Och om jag känner mig orättvist behandlad. Och när jag har kräksjukan. Och när jag tvingas till ett badhus (MORDOR).

Tove menar att varannan vecka-livet är både tufft och fint.

Du har även berättat om att du har hypertyreos. Berätta lite om det.

– Ja det är en riktig rövsjuka det. Visste så himla lite om den där lelle körteln innan min ballade ur men den påverkar ju alltså all cellbildning i hela kroppen!? Sjukt va? Så blir man dålig är det väldigt få funktioner som inte påverkas. Muskelfunktionen slås ur, hjärnan slutar funka som den brukar och man (jag) känner sig som att man laggar lite hela tiden, man kan bli tjock, tappa hår, få dålig hy, bli nedstämd, svårt att lagra energi osv osv. Vilket jävla åka va?

Annons

Så himla jobbigt. Gissar att det är många som undrar hur du upptäckte att du var sjuk?

– Jag var helt skakig och kunde knappt lyfta en matkasse. Har tappat massa hår och gått upp supermycket i vikt på kort tid, nedstämd och till slut utslag på hela överkroppen.

Vilka känslor dök upp när du fick din diagnos?

– Nej men vet du – lättnad! Det var min största känsla när jag fick diagnosen. Att det berodde på nåt fysiologiskt! Sen har det varit ganska krigit här eftersom just min inte svarat på mediciner som den ska men så är det ju inte för alla. Och nu ska jag operera bort min sköldis så sen ska det nog bli ordning igen!

Vad skönt. Hur mår du nu?

– Bra på förhand! 100% psykosomatiskt bättre bara för att jag har ett operationsdatum. Vi människor va, så enkla varelser…

Vad härligt att du mår bättre. Men du, hösten är här! Vad är ditt bästa knep mot höstdepp?

– Planera in grejer som gör dig glad! Mycket häng med folk du gillar, testa grejer du varit sugen på att testa, laga massa god mat! (Eller beställ om du som jag är lite eeeeh… utmanad i köket) Och - triggervarning här för alla som har svårt för influencerlingo – tänd ljus! Fan vad svårt det är att inte känna mys så fort man bara tänder lite himla ljus. Nästan provocerande vad enkelt det är.

Något mer?

– Jo! Och en grej till som det faktiskt finns FORSKNING på: ut i skogen med dig! Man blir både gladare, mer harmonisk och mer skärpt av regelbunden tid i skogen.

Och till sist… Vad är dina planer för hösten 2021?

– Att bli frisk! Komma i min vanlig garderob igen, bli bättre på padel, komma iväg på nåt äventyr med mitt barn och FINGERS CROSSED – träffa nån att bli kär i!?

Foto: Privat/Instagram

Annons