Veckans diskussionsfråga: "Jag vill ha fler barn... men orkar inte ligga"

Par i sängen
5 inspirerande tips på påskpyssel för hela familjen
1:31

Efter reklamen: 5 inspirerande tips på påskpyssel för hela familjen

(1:31)

Slå på ljud

Handen upp ni som väljer ett nytt avsnitt av favoritserien framför sex! Att ställa om från sliten småbarnsmamma till "hot mama" är inte det enklaste. Två roller som emellanåt kan kännas helt oförenliga. Och de få tillfällen i vardagen som inte handlar om barn, arbete och tvätthögar längtar man förmodligen allra mest efter en stund, helt för sig själv. Partner och sex i all ära.

Motherhoods bloggare Louise Edlund Winblad, som står bakom Hej hej vardag ger sina följare chansen att varje vecka lyfta en fråga i "hej hej fråga". Den här veckan kom en fråga som vi på Motherhood tror de flesta kan skratta igenkännande åt. Skratta men samtidigt få en liten klump i magen. Precis som insändaren undrar man: Varför ska det vara så svårt att få till ett ligg?

"Varken tiden eller orken finns"

Så här skriver insändaren som är anonym

Jag och min sambo har varit i hop i 14 år. Allt är bra. En dotter på snart 4 år. Vi har länge tänkt skaffa syskon. Men varken tiden eller orken finns. På kvällen (läs 19:00) när dottern sover ”dör” vi båda i soffan och slötittar på tv (+mob)..

/.../

Jag kan nog räkna på en hand dom gångerna de har skett försök till syskon. Vi vet inte hur vi ska ta oss ur detta träsk och komma vidare.

Genom att lyfta frågan hoppas Hej hej vardag att fler vågar kommentera ämnet.
– Tänker att den här frågan innehåller många olika delar /.../ Kanske är ni fler som känner/känt samma och sitter på tips. Eller kanske leder detta till fler frågor som borde diskuteras här i fler inlägg. Shoot ba! Skriver Louise Edlund Winblad.

Här kan du läsa hela inlägget.

Mer läsning för dig
Säg hej till Paulina Gunnardo – Motherhoods senaste bloggstjärna!
Louise Edlund Winblad: Ska vi beklaga pojkmammor nu?
Rebecca blev gravid igen – medan hon var gravid: ”Galet”

Utvald läsning