En del av

Utflykter i Stockholm med barn – 10 saker att göra i sommar

07 apr, 2021 
Emilie Josephson Dalhamn
sommar stockholm
Foto: Instagram/Rosendalstradgard och TT
Upptäck Stockholm på nytt under våren och sommaren! Vi listar spännande utflyktsmål, mysiga kaféer och tips på aktiviteter i Stockholm för hela familjen.
Annons
Stockholm – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommarBrand logo
Stockholm – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommar

När dagarna är längre och ljusare längtar både barn och föräldrar efter mysiga aktiviteter och nya spännande utflyktsmål. Ofta besöker vi samma lekparker, kaféer och grönområden helg efter helg. Då vill vi tipsa om några nya alternativ.

Utflykter och aktiviter för barnfamiljer i Stockholm

Oavsett om du är en "local" eller i Stockholm på tillfälligt besök, om du gillar äventyr och naturupplevelser eller bara en kaffe och nybakad bulle i solen: Här är Motherhoods favoriter för våren och sommaren 2021.

Annons

1. Rosendals trädgårdskafé

Fika i skuggan under äppelträden eller vid ett av långborden i den prunkande trädgården. På Rosendals Trädgård på Djurgården serveras mat, bakverk och smörgåsar på råvaror från KRAV-gårdar och ekologisk odling. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i eget vedugnsbageri. Öppettider med mera hittar du här.

2. Elfviks gård

Elfviks gård
Elfviks gård ligger på Lidingö.

På Lidingö, endast 15 minuter från city, ligger det gamla lantbruket Elfviks gård. En vacker herrgårdsmiljö med fin natur alldeles intill vattnet. Barnen kan titta på grisar, höns och kaniner. För den hungrige finns både ett gårdskafé i ladan och en restaurang i herrgårdsbyggnaden.

Annons

3. Lövhagen's kafé och vandrarhem

Lövhagens
Lövhagens kafé utanför Nynäshamn

I närheten av Nynäshamn, cirka fyrtiofem minuter från Stockholm ligger det här mysiga stället, helt klart värt resan. På Lövhagens kaffeservering kan ni fika i vackra trädgården eller i det gamla ombyggda stallet. Och kanske avrunda utflykten med en promenad längs vattnet.

4. Ulriksdals slott

Ulriksdals slott i Solna.

Vid Edsviken i Solna kommun ligger Ulrisksdals slott från 1600-talet. Promenera och njut kungligt i den fina miljön och slottsparken. Missa inte heller orangeriet med Nationalmuseums skulptursamling.

Annons

5. Hellasgården

I Nackareservatet ligger Hellasgården, en oas för många innerstadsbor. Här kan man paddla, hajka, cykla, spela bangolf – eller bara njuta av den fina naturen.

6. Skansen

Efter ett par månaders nedstängning har Stockholmarnas favoritställe äntligen öppnat igen. Skansen erbjuder som bekant både kultur, djur, lek och natur. Missa inte ett besök i vår. Läs mer om biljetter här.

7. Grinda

Grinda är en av Stockholms mest populära skärgårdsöar.

Ingen vår och sommar utan Stockholms skärgård. En liten pärla för dig med bebis, är skärgårdsön Grinda utanför Stockholm. Där finns kaféer, världshus, klippor, stränder och fin natur. Till Grinda tar man sig enkelt med skärgårdstrafiken och ön är bra anpassad för barnvagn.

Annons

8. Gelato på Kvarnholmen

Sveriges officiellt godaste glass (vinnare av glass-SM), finns på gelaterian SNÖ på Kvarnholmen. En varm vårdag när glasssuget är som störst: Då vet ni var ni ska åka.

9. Kanaans trädgårdskafé

I utkanten av Bromma ligger Grimsta naturreservat och Kaanans trädgårdscafé med både lunchservering och kaffe. Barnen kan leka på stranden, gunga eller cykla.

10. Äppelfabriken

På Ekerö ligger kaféet, gårdsbutiken och musteriet Äppelfabriken. När det är säsong kan du åka hit och musta äpplen, men resten av året går det bra att besöka Äppelfabriken för en lättare lunch, fika eller handla godsaker från den lilla gårdsbutiken.

Foto: TT

Annons