Detta är Vanja Wikström – ny bloggare på Motherhood

Vanja Wikström och hennes familj
6 saker du kanske inte visste om Kakan Hermansson
0:56

Efter reklamen: 6 saker du kanske inte visste om Kakan Hermansson

(0:56)

Slå på ljud

–Nu kan vi stolt presentera ytterligare en stjärna i Motherhoods gäng av kloka, inspirerande och underbart vardagsnära bloggare.

Vanja Wikström jobbar bland annat som influencer och driver egen Youtubekanal med barnprogram. Nyfiken? Här kan du börja följa Vanja!

Hej Vanja, välkommen till Motherhood! Hur mår du?

– Tack, snälla! Ska jag vara ärlig (och det vill man ju) så mår jag faktiskt sisådär. Har gjort för mycket för länge och drar just nu i nödbromsen så att jag inte brakar in i väggen. Men jag hittade det PERFEKTA röda läppstiftet i förra veckan, och det gör mig glad ha ha. Det gäller att hitta de där små sakerna i vardagen som ger en glädje trots att man går igenom en kämpig tid. Jag är faktiskt lite av en expert på det där med att värna vardagsglädjen.

Vanja Wikström
__

Namn: Ålder: 43

Familj: Sonen Iggy 7 år, dottern Tintin 3 år och sambon Niklas 40 år.

Bor: I en vindslya i ständig renovering på Södermalm i Stockholm.

Gör: Jobbar som influencer, gör barnprogram med min kille Niklas på vår YouTube-kanal Lekis TV och driver träningsprojektet @rimligtraning. Och agerar dygnet runt-butler åt Iggy och Tintin förstås.

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

– Jag brukar beskriva mina kanaler som ”djupliga”: en blanding mellan djupt och ytligt. Jag tycker det är lika roligt (och lika viktigt – fast på olika sätt) att dela med mig av alltifrån outfits och inredning – till det kämpiga i föräldraskapet, eller det här med att Niklas nyligen fått diagnosen ME. Så ena dagen kan det dyka upp en fräsig outfit i bloggen, medan inlägget dagen efter handlar om det jävliga i att hantera familjelivet när kronisk sjukdom drabbar.

Vanja Wikström familj

Vad inspirerar dig?

– Människor som vågar. Att våga våga är bland det viktigaste vi kan ge oss själva. Sen diggar jag snällhet, och inspireras därför av bjussighet.

Berätta, vad gör du mer än att blogga för Motherhood?

– Är en entreprenörssjäl i grunden och har alltid älskat att driva upp saker. Det har resulterat i att jag startade och drev e-handeln GlamMom.se (sålde dock företaget för några år sen), jag gör barnprogram tillsammans med Niklas på YouTube-kanalen Lekis TV där vårt bebisgäng @babyloonz är ett av de mest uppskattade. Sen startade jag träningsprojektet @rimligtraning nyligen, vilket är enormt otippat då jag spenderat hela mitt vuxna liv med att UNDVIKA just träning.

– Men efter att ha blivit 40+, producerat två kids och pajat båda knäna kände jag att det var dags att sluta ta min kropp för given. Jag hittade då på en typ av träning som jag faktiskt får in i min rätt fullpackade vardag, och som jag pallar fortsätta med – vecka efter vecka. Ett RIMLIGT upplägg, som liksom…funkar. Även för oss som avskyr att träna.

Vad tycker du är roligast med att ha barn och vara mamma?

– Det roligaste är att ungarna bidrar med så oerhört mycket spontanskratt, kärlek och lyckokänslor i vardagen. Som liksom bara öser fram, kontinuerligt. Så lyxigt! Jag förstår redan nu att det är något man kommer sakna enormt när de är större och flyttat hemifrån, så jag försöker njuta av det så mycket jag bara kan.

Vanja Wikström
Vanja Wikström garderob

Och vad är det jobbigaste?

– Känslan av att aldrig riktigt räcka till, för som förälder kan man alltid göra mer. VILL alltid göra mer. Så jag kämpar mycket med att få mig själv att känna att jag gör tillräckligt; att jag duger som förälder.

Vad önskar du att andra mammor fick tänka på eller göra lite mer av i livet?

– Ska jag generalisera så är sorgligt nog jämställdhet det första som jag kommer att tänka på här. Att jag önskar fler kvinnor – och mammor – detta. Det är oacceptabelt att arbetslivet, föräldraskapet och så många kärleksrelationer fortfarande är så enormt obalanserade till mäns fördel. Så en önskan är att få slut på detta vanvett. Något vi alla måste kämpa för i varje situation, varje dag för att förbättra.

Vanja Wikström med sönerna
Vanja Wikström

Hur ser en ledig sommardag ut i ditt liv?

– Sen jag fick barn har jag inga lediga sommardagar, vad menar du? Nej, men skämt åsido så utgår jag nog för det mesta från det som ungarna gillar – det ger mig bäst chanser att också få en lugn stund. Så ett optimalt upplägg är en dag hemma hos mormor. Där finns det en pool (hurraaa – ungarna har kul konstant), en mormor (som älskar att vara barnvakt) och ofantliga mängder glass. Så sitter jag i en stol i skuggan med en bok medan ungarna pSlaskar och smaskar. Himmelriket.

5 snabba – vad föredrar du?

Vinter / Sommar

Uppsnajdad / Mysklädd

Kaffe / Te

Greja med inredningsprojekt / Ligga på soffan

Stories / Instagramflödet

Du hittar Vanjas blogg här!

Foto: Privat

Mer läsning för dig
Nina Campioni börjar blogga hos Motherhood: ”Tar gärna ställning”
Asabea Britton – vår nya bloggare: ”Valde att föda hemma”

Utvald läsning