En del av

Vännerna visar upp sina kroppar efter graviditet – slår tillbaka mot kritiken

20 maj, 2021 
AvAino Oxblod
visar gravidkroppen
Att vara gravid förändrar hur man ser ut – men som ny mamma får man hela tiden höra att man måste komma tillbaka till hur kroppen såg ut före graviditeten.
Det har vännerna Bethanie, Katie, Meg och Desiree tröttnat på, och vill i stället fira hur kvinnokroppen är efter att ha fött barn.
”Vi tog bilden i sista minuten på våra olika post partum-kroppar för att visa att alla kroppstyper är vackra”, skriver Bethanie, och slår tillbaka mot kritiken.
Annons
Intervju med Carina Berg om olika knasiga knep hon testade för att bli gravidBrand logo
Intervju med Carina Berg om olika knasiga knep hon testade för att bli gravid

Att föda barn och bli mamma vänder det mesta upp och ner – från att man har fött barn så är livet förändrat. Men det är inte bara vardagen och ens prioriteringar som förändras, även utseendet förändras – förståeligt – av en lång graviditet.

Trots att det är naturligt att kroppen förändras mycket när man skapar och föder ett barn, så svämmar samhället över av budskap om att man så snabbt som möjligt ska vara tillbaka till hur man såg ut innan man blev gravid, och helst ska man vara ännu mer vältränad än innan.

Det här har de fyra vännerna Bethanie, Katie, Meg och Desiree tröttnat på, och startat hashtaggen #this_is_postpartum, alltså ”det här är postpartum”.

De fyra vännerna har alla varit gravida och fött barn, och när de möttes upp valde de att ta en bild tillsammans där de visar upp att kroppar kan se väldigt olika ut efter att ha fött barn. Bilden publicerades på allas Instagramkonton, och rönte stor uppmärksamhet.

Annons

Vännerna kritiserades och hyllades efter ärliga bilden

Medan vissa hyllade den, så var det andra som kritiserade den för att inte alla kvinnorna på bilden är smala.

”Vad sägs som att gå på diet?” och ”Sådana här inlägg irriterar mig. Att inte gå ner i vikt är ett eget val” var två av de kritiska kommentarer som bilden fick.

Men det var också många som uppskattade den härliga bilden på väninnorna.

”Det här är vackert och jag är glad att se kvinnor som älskar sig själva utan att be om ursäkt”, skriver en person.

”Det här fick mig att börja gråta för jag ser delar på de här kvinnorna som ser bekanta ut – men som jag aldrig har sett i media och som fått mig att skämmas. Tack tack”, skriver en annan.

Bethanie valde också att gå ut och svara på kritikerna.

”Poängen här: vi fyra har varit internetvänner länge och möttes äntligen på riktigt, och vi tog bilden i sista minuten på våra olika post partum-kroppar för att visa att alla kroppstyper är vackra”, skriver hon.

Källa: Tiphero

Annons