En del av

5 typer av personer som alla bör ha i sitt liv

12 jul, 2021 
Emma Castman
Emma Castman
En som vågar ifrågasätta, en annan som ställer upp och en tredje som visar vägen. Här är fem exempel på personer som alla borde ha i sitt liv.
Annons
5 typer av personer alla borde ha i sitt livBrand logo
5 typer av personer alla borde ha i sitt liv

Vänner kommer och vänner går, andra består. Genom livet möter vi en rad olika typer av människor, vissa passerar förbi medan andra gör avtryck – och oavsett om det är en vän, lärare, kollega, partner eller förälder finns det de vi väljer att hålla kvar och luta oss mot i vått och torrt.

Här listar vi olika typer av personligheter som kan vara bra att ha i sitt liv. Vissa har en vän som besitter alla egenskaper, medan andra vänder sig till olika personer beroende på situation. Vilka vänner känner du igen? Och vilken typ av kamrat är du själv?

1. En vän som utmanar dina tankar och känslor

Att ha någon som utmanar dig, inte alltid håller med och som vågar ifrågasätta och vara kritisk är faktiskt ovärderligt. På så sätt får du möjlighet att vidga dina vyer och utvecklas som person.

Annons

2. En vän som tror på dig

Lika viktigt som det är att ha någon som vågar utmana dig, lika viktigt är det att ha någon som tror på dig. I alla lägen. Hitta därför någon som oavsett vad alltid peppar och stöttar dig. En personlig hejarklack, helt enkelt.

3. En vän som ger dig energi

Livet kommer inte alltid vara på topp, så är det bara. Att då kunna teama upp med någon som sprider glädje och energi kommer göra ledsamma dagar lite ljusare. Många gånger är faktiskt kärlek och skratt det bästa botemedlet.

4. En vän som kan vägleda dig

Oavsett om det handlar om utbildning, karriär, kärlek eller vardagssysslor är det bra att ha någon att bolla saker och ting med. En typ av mentor som utan att blanda in för mycket känslor kan lotsa dig genom livet och visa vilken väg du bör ta.

5. En vän som alltid ställer upp

Om du råkar ut för en olycka, går in i väggen, drabbas av hjärtesorg eller är med om något annat akut är det bra att ha någon som du alltid kan ringa. En person som du vet släpper allt och ställer upp, så fort det behövs.

Ps! Oroa dig inte om du inte har alla de här personerna i ditt liv. Ingen har allt, och du vet aldrig när du stöter ihop med nya härliga människor.

Artikelinspiration: Insider

Foto: TT

Annons