Markos oro för mamma Irmas hälsa: “Något knas i hennes kropp”

Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
1:01

Efter reklamen: Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

(1:01)

Slå på ljud


Den filterlösa mamma Irma Lehtosalo har vunnit svenska folkets hjärta, med hennes färgstarka personlighet och finska uttryck, i TV4:s nya tv-serie Marko & Irma.

Sonen Marko ”Markoolio” Lehtosalo berättar att han köpte huset på Ingarö i Stockholms skärgård till modern för tolv år sedan i hopp om att det skulle hjälpa henne förbli nykter.

Planen gick i lås, men huset var i dåligt skick och sommaren 2022 skulle det visa sig att det dessutom var fullt av svartmögel. I programmet får vi följa den kärleksfulla mor- och sonrelationen genom deras arbete att bygga ett helt nytt hus åt Irma på den lilla tomten.

Förutom det sedvanliga heta temperamentet och svordomarna (som vi är vana vid så här långt), uttrycker artisten dessutom stor oro för Irmas hälsa under veckans avsnitt.

Renée Nybergs starka attraktion till David Hellenius: ”Magnetiskt”

Markos stora oro för mamma Irmas hälsa

Marko, Irma och barnen äter middag i onsdagens avsnitt när artisten börjar reflektera över moderns ohälsosamma matvanor.

– Morsan giller inte att laga mat. Hon kan några rätter som makaronilåda, steka goda pannkakor… men där tar det stopp. Hon behöver träna på det faktiskt, säger han.

Vidare påpekar han att det är någon som är uppe om nätterna och äter upp chips, polkagrisar och kakor ur skafferiet.

– Om hon äter på bra tider? Svar nej! Hon är som ett litet ”nattroll” som petar i sig kakor och annat på nattetid. Hon går upp på nätterna och äter godis och sådant, berättar Marko och fortsätter med att uttrycka sin oro.

– Det skulle vara betydligt bättre för hennes hälsas skull att äta bättre mat. Hon käkar bättre här hemma hos mig, för här lagar vi ändå mat.

I onsdagens avsnitt av Marko & Irma får vi dessutom följa duon backstage inför deras medverkan i talkshowen Hellenius hörna hösten 2022.

I onsdagens avsnitt av Marko & Irma får vi dessutom följa duon backstage inför deras medverkan i talkshowen Hellenius hörna hösten 2022. Karin Törnblom/TT

”Läkarna tror att jag har diabetes”

Det visar sig att Markos oro för Irmas hälsa är befogad. Senare i avsnittet skjutsar han henne nämligen till vårdcentralen, eftersom ”det är något knas i hennes kropp” och läkarna vill ta ett blodprov.

– Det är inget roligt. Läkarna tror att jag har diabetes. Det är därför de ska ta de här proverna, säger Irma allvarligt inför besöket.

Se också: Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssaga
0:36

Efter reklamen: Se också: Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssaga

(0:36)

Slå på ljud

Marko förklarar att det krävdes mycket pepp från hans sida för att få iväg Irma på läkarbesöket. Hon är nämligen rädd för nålar.

– Jo, men jag är orolig för hennes hälsa. Det är det här med käket. Hon är från den gamla finska skolan, det är mycket salt och mycket socker. Socker är tydligen det bästa mot allt. När mina barn är sjuka säger hon ”ge dem socker”. Jag är på henne om det här, men det är svårt att få gamla finska hundar att sitta, säger han avslutningsvis coh håller tummarna för att provsvaren inte ska visa på något allvarligt.

Marko & Irma sänds på torsdagar klockan 21:00 på TV4 och TV4 Play.

Foto: Karin Törnblom/TT, Patrik Österberg/TT

Mer läsning för dig
Per Oscarssons dotter Pernilla kroniskt sjuk: Kan inte bära ett barn
Carina Berg visar upp nya huset i Danderyd
Så är Jon Henriks relation till dottern Ella i dag: ”Väldigt tufft”

Utvald läsning