Michelle Obama om att uppfostra sina barn: "Vi satte ju dem i ett mansion med butlers"

Att uppfostra Sahsha och Malaia Obama i den stängda och flådiga miljön i Vita Huset var inte alltid det lättaste. Det avslöjar nu deras mamma Michelle Obama nu i sin podd, The Michelle Obama Podcast.

I poddens senaste avsnitt berättar Michelle Obama om hur viktigt det kändes att sätta tydliga gränser för henne och Barack Obamas döttrar Malia och Sasha när de flyttade in i presidentbostaden.

Flickorna var bara tio respektive sju år gamla när deras pappa blev president och flytten gick.

"Det var viktigt att sätta gränser" säger Michelle Obama om sina barns offentliga uppfostran.

TT

– Vi pratar om att växa upp i en helt annan värld än vad jag var van vid. Det var som att vi plockade dessa små tjejer från ett normalt liv i södra Chicago där vi hade vårt sätt att göra saker och vårt sammanhang, säger Michelle Obama i podden och fortsätter:

Sacha och Malia Obama var sju och tio år är de flyttade in i Vita Huset.

TT

– Och satte dem i ett historiskt mansion med butlers, hushållerskor, florister, trädgårdsmästare och secret service.

Michelle Obama om sin barnuppfostran

Det bliv viktigt för henne och hennes man att uppfostra sina döttrar till att ta ansvar och leva efter de värderingar som de själva var uppfostrade med.

Även Michelle Obamas bror Craig Robinson och syskonens mamma Marianne Robinson gästar avsnittet.

Craig Robinson hyllar sin mamma och Michelle och Barack Obama för hur väl de lyckades hjälpa det före detta presidentparets döttrar att bli jordnära och få bra värderingar.

503 Service Unavailable

– Jag tycker att ni har gjort ett underbart jobb, för både Malia och Sasha har blivit underbara kvinnor och väldigt välanpassade givet vad de har varit med om i en viktig och utvecklande del av sina liv, säger Craig Robinson.

Michelle Obama om sin egen uppfostran: "Lärde mig självständighet"

Trion diskuterar också vilken uppfostran mamma Marianne Robinson gav Michelle och Craig. Och hon var en mamma som lärde sina barn att bli självständiga, visar det sig under samtalet.

– Du förväntade dig att vi skulle vara ansvariga för oss själva i en mycket tidig ålder, ställa våra väckarklockor tidigt, bädda våra sängar och allt det där, säger Michelle Obama.

Hon och brorsan minns att deras mamma tidigt slutade att väcka dem på morgonen och istället gav barnen varsin väckarklocka.

– Jag tror att jag köpte dem där väckarklockorna när ni började skolan. Under förskoletiden om ni kommer ihåg så sa jag att ni kan ligga kvar i sängen om ni vill för jag har redan min utbildning, säger Marianne Robinson.

Och Michelle Obama har kvar det budskapet från sin uppfostran, fyller hon i.

– Jag kände alltid att nu går jag upp för min skull, jag gör mig i ordning inför skolan för mig och inte för att min mamma som tvingar mig att göra det, för att du har alltid sagt att jag är ansvarig för min egna utbildning och mina hemläxor.

10 klockrena mamma-citat från svenska kändisar

Inspireras av kändisarna – 20 vackra barnnamn från 2020