En del av

Rachel Mohlins sorg över mammans bortgång: “När jag väntade barn kom allt tillbaka”

29 maj, 2023 
Simon Nilsson Larsson
När Rachel Mohlin var 16 år gick hennes mamma bort.
Sorgen vande hon sig vid, men när hon bar på sitt första barn kom såren tillbaka.
Annons

Rachel Mohlin har många strängar på sin lyra. Hon är skådespelare, komiker, imitatör och sedan ett par år tillbaka författare.

Godisätare lever längreBrand logo
Godisätare lever längre

Under måndagen fyller mångsysslaren 50 år – något som hon gärna firar.

– Jag älskar att fylla år. Det är fantastiskt att få vara med om livet och det är helt underbart att jag tog mig ända hit. Jag förlorade min mamma när hon var 53 år och det är ju alldeles för ungt. Därför är jag så tacksam för att jag får vara frisk och hänga med, säger Rachel Mohlin till Aftonbladet.

Hon var bara 16 år när hennes mamma gick bort i cancer. I dag är hon själv mor till två barn, 13-årige Jacob och 10-åriga Rebecka.

“Förlusten av en mor fick en ny dimension”

När Rachel Mohlin bar på sitt första barn blev det en påminnelse om såren som hon bar på efter sin moders bortgång.

Annons

– En sådan sorg går inte över, men man vänjer sig. Men nu, när jag väntade barn, kom alltihop tillbaka. Förlusten av en mor fick en ny dimension, jag kände allt så starkt igen fast det var 18 år sedan hon dog – det fysiska minnet av henne, sade hon till tidningen Mama 2010, efter att hon fött.

Till Hälsoliv har Rachel tidigare sagt att hon ofta får katastroftankar, något som hon kopplar till hennes mammas tidiga bortgång.

– Det finns så klart en verklighet bakom det draget som jag inte är stolt över på något sätt. Det räcker med en förkylning för att jag ska börja oroa mig. Men jag jobbar på det!

Jobbar på uppföljare till Dungen

2018 skiljde sig Rachel Mohlin från maken och pappan till hennes barn, Calle Cederborn.

”Det är ett gemensamt beslut och vi skiljs åt som vänner. Vårt fokus nu är att fortsätta vara bästa föräldrarna åt våra två underbara barn”, skrev hon i ett sms till Expressen då.

Nu lever hon tillsammans med pojkvännen Håkan Messing.

Rachel Mohlin och pojkvännen Håkan Messing på Guldbaggegalan i år.Karin Törnblom/TT

Rachel Mohlin slog igenom i tv-serien Vänner och fiender och har sedan dess synts i bland annat Kvarteret Skatan, Snacka om nyheter och nu senast i Ingen ängel.

2021 debuterade hon också som författare med romanen Dungen – vars uppföljare hon nu jobbar på.

Foto: TT

Annons