Sarah förälskade sig i en man: "Nu har han blivit min fru"

Taylor föddes som man men har alltid känt sig som kvinna. Hon har dottern Valerie tillsammans med sin fru Sarah.
10 Historiska HBTQ+profilerna vi minns
1:9

Efter reklamen: 10 Historiska HBTQ+profilerna vi minns

(1:9)

Slå på ljud

Det unga paret är från Michigan i USA. Och Sarah hade haft en väldigt skyddad uppväxt, så hon visste inte vad det innebar att vara transsexuell. Men när Sarah och Taylor blev förälskade i varandra bestämde sig Taylor för att lägga korten på bordet med en gång. Han ville inte ha hemligheter för sin käresta.

– När Taylor berättade för mig om det, sa jag bara ”Tack för att du sa till” och så fortsatte vi därifrån. Men efterhand blev Taylor mer och mer deprimerad, och obekväm i sin egen kropp, berättar Sarah.

Började gå i terapi

Sarah tyckte också att det var svårt.

– Jag fick ångest. Bland annat var jag rädd för att jag skulle komma hem från jobbet en dag och upptäcka att Taylor hade skadat sig själv. Så deprimerad var hon, berättar Sarah.

”Jag är en ny och bättre man – som kvinna.”

Sarah insåg att det enda som skulle hjälpa Taylor var att låta henne leva som kvinna. Men det var inget hon klarade av att acceptera utan vidare.

Sarah gick i terapi i åtta månader för att få bukt med ångesten, och acceptera att hon skulle gå in i ett lesbiskt förhållande.

Många som frågar om sexlivet

När paret gifte sig hade Sarah accepterat det som skulle hända. Och efter att de fått dottern Valerie, 2, påbörjade Taylor sin förändring. Hittills har hon reducerat ögonbrynen, tagit bort Adamsäpplet, fyllt läpparna och fått bröst.

– Det är många som frågar om vårt sexliv, och som undrar om jag har bytt kön ”där nere”. Men det har inte stått på min lista ännu, berättar Taylor.

Taylor bestämde sig för att behålla sitt dopnamn trots att hon började leva som kvinna.

– Jag hatade mitt namn när jag var pojke, men nu gillar jag det. Och ironiskt nog var det många som sa att det var ett flicknamn när jag växte upp, berättar hon.

Samma på insidan

Nu vill hon gärna visa andra transpersoner att det är möjligt att fortsätta vara gift efter att man har bytt kön.

– Vi ser kanske lite annorlunda ut på utsidan, men inuti är vi fortfarande samma person – bara lyckligare, säger Taylor.

Översättning: Cecilia Hagelin

Mer läsning för dig
Edith och Maria: Så blir vi behandlade annorlunda
Nytt beslut: Samkönade par blir föräldrar automatiskt
Cis, ickebinär, transperson – här är HBTQ-begreppen alla föräldrar bör ha koll på

Utvald läsning