En del av

11 roliga poddar för små och stora barn

30 okt, 2020 
Lovisa Svedlund
Poddar för barn
Behöver ni inspiration på poddar att lyssna på med hela familjen? Här listar vi flera mysiga poddar både för små barn och stora barn.
Annons
Våra topp 5 teckande DisneyfavoriterBrand logo
Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter

Roliga poddar för barn är riktigt bra att samla på sig inför bilresan eller när man vill varva ner på eftermiddagen. Sagor, spännande djur, historiepoddar eller musik. Här samlar vi flera roliga podcast att sätt igång till små och stora barn.

Poddar för små barn

Idag finns riktigt roliga podcasts för allt från de minsta knoddarna upp till barn i förskole- och skolålder. Här är några poddar för de mindre barnen som vi Motherhood gillar extra mycket.

Bebispodden

Denna podcast är till för de allra yngsta barnen, 0-2 år. Här både sjunger, leker och pratas det fram olika roliga ljud och sagor. Man använde de första orden som barn säger – och kanske finns ett och annat roligt pruttljud.

Läs mer och lyssna här.

Trotspodden

Trotspodden
Trotspodden produceras av Sveriges Radio. Bild: Sveriges Radio

Den här åldern känner du till om du har barn som hunnit bli lite äldre. Trostpodden är gjord för barn 3-5 år och deras föräldrar med musik och roliga teman.

Annons

Läs mer och lyssna här.

Barnradions poddpaket 3-8 år

Sveriges Radios Barnradion har satt ihop massa avsnitt av olika berättelser och samtal som är roliga för barn i åldern 3-8. Bara att välja och vraka mellan Fågelpaketet, Myspaketet, MormorFarfarpaketet och annat.

Läs mer och lyssna här.

Julias coola djur

Julias coola djur
Julias Coola djur produceras av streamingtjänsten Spotify. Bild: Spotify

Djur är ju så coola och roliga! I den här podden bjuder mysiga Julia in olika gäster och pratar om djur. Nytt tema varje gång!

Läs mer och lyssna här.

Pettson och Findus i barnradion

Klassikern Pettson och Findus tröttnar vi aldrig på. Här i poddformat från Sveriges Radio.

Läs mer och lyssna här.

Poddar för äldre barn

Många poddar funkar såklart för barn i alla åldrar men här har vi samlat några som kanske är roligast för de lite äldre barnen, över 6 år.

Annons

Modigast i världen

Den här spännande serien handlar om Alba. Hon är rädd för det mesta och har en vild fantasi där vad som helst kan förvandlas till ett monster. När Albas syskon försvinner ger hon sig ut och letar efter dem – och utmanar sina rädslor på vägen.

Läs mer och lyssna här:

Lassemaja i barnradion

I den här podden får vi följa Lasse och Maja som löser spännande mysterier, baserat på böckerna Lassemajas detektivbyrå.

Läs mer och lyssna här.

Barnradions poddpaket 9-13 år

Barnradion poddpaket
Uppfinnarpaketet är en av avsnitten i barnradions poddpaket för barn mellan 9-13. Bild: Sveriges Radio

Barnradion har gjort en rolig samling av poddar även för lite äldre barn. I poddpaketet för barn i 9-13-årsåldern kan man lyssna på Uppfinnarpaketet, Kärlekspaketet, Hänt i skolan-paketet och många fler.

Läs mer och lyssna här.

Annons

F som i sämst

I den här dramaserien får vi följa Jonna som en dag får veta att hon kanske måste gå om sexan. Det värsta är att storasyster Miriam är bäst på allt.

Läs mer och lyssna här.

Brorsan är kung

I den här dramatiserade historien får vi följa Måns, 11 år. Han är som alla andra killar men råkar vara född med en snippa istället för snopp. Hur är det att få en ny kompis som kallar honom brorsan?

Läs mer och lyssna här.

KP-podden

Det här är KP fast i ett poddformat. Allt som är viktigt i livet diskuteras!

Läs mer och lyssna här.

Annons