En del av

3 maträtter dina barn kommer älska – enligt AI

16 jun, 2023 
Lovisa Svedlund
Vad borde vi laga för mat i veckan?
Vi frågade ett AI-program – och fick tre bombsäkra middagskort, som barnen tydligen kommer älska.
Annons

Vi vet inte hur det är hemma hos er – men hos oss varieras veckomenyn mest mellan makaroner, gurkstavar och köttfärssås för att barnen ska vara nöjda.

Inom denna lilla grupp av livsmedel skiftar deras smaksinne dessutom snabbt som vinden.

Säkra middagskort som står sig länge på matsedeln, är med andra ord de flesta föräldrars dröm. Men vad ska vi handla hem, vecka ut och vecka in, som våra barn kommer käka upp med god aptit?

10 historiska av föräldraskapetBrand logo
10 historiska av föräldraskapet

3 maträtter barn älskar enligt AI

Vem vet bäst – om inte den som har tillgång till internets samlade kunskap? Vi bad AI-boten Chat GPT att lista tre rätter som alla barn älskar.

Annons

1. "Kycklingnuggets med sötpotatispommes"

För det första avgudar alla barn, enligt AI-programmet, en kycklingrätt med side av sötpotatispommes. Ganska gott. Men hur boten får in krossade cornflakes rätten känns kanske lite... udda.

AI säger:

Kycklingnuggets är en klassiker som barn ofta älskar. Tillaga dem genom att skära kycklingfiléer i bitar, doppa dem i ägg och rulla dem i pankomjöl eller krossade cornflakes. Stek dem i ugnen tills de blir gyllenbruna och krispiga. Servera med sötpotatispommes, som kan göras genom att skära sötpotatis i stavar, krydda dem med salt och rosta i ugnen tills de blir mjuka och gyllenbruna.

chisken nuggets
Chicken nuggets – GOTT för barn enligt AI.Schardt, Wolfgang

2. Klassiska frikadeller

Nästa säkra kort enligt internets samlade kunskap är kort och gott: köttbullar.

Annons

AI skriver:

Enkel och populär rätt hos barn är pasta med köttbullar och tomatsås. Du kan göra egna köttbullar genom att blanda köttfärs med ägg, ströbröd, lök och kryddor. Stek dem i en stekpanna eller grilla dem i ugnen. Koka pasta och servera med en god tomatsås och köttbullarna. Toppa med riven ost om dina barn gillar det.

frikadeller
FREDRIK SANDBERG / TT

3. Barnfavorit nummer ett

Även den tredje rätten som den artificiella intelligensen tycker att vi ska servera barnen prickar faktiskt rätt i många stugor!

Annons

Rätten kallas helt enkelt "Tacos med köttfärs och tillbehör". AI skriver:

Tacos är ett roligt och anpassningsbart alternativ som barn brukar gilla. Stek köttfärs tillsammans med tacokrydda och servera med mjuka tortillabröd eller hårda tacoskal. Låt barnen välja sina egna tillbehör som riven ost, hackad sallad, tomater, guacamole, salsa och gräddfil. Detta ger dem möjlighet att bygga sin egen taco med sina favoritsmaker.

tacos
Kallestad, Gorm

Lycka till med recepten!

Annons