En del av

Allt om SVTs nya julkalender 2021 – En hederlig jul med Knyckertz

07 jan, 2021 
AvElin Jonsson
En hederlig jul med Knyckertz – SVTs julkalender 2021
Lagom till julen 2021 kommer vi se Gizem Erdogan tillsammans med David Sundin spela de vuxna huvudrollerna i SVT:s julkalender En hederlig jul med Knyckertz. Nu berättar Gizem om nya rollen, och här är allt vi vet om julkalendern 2021!
Annons

Årets julkalender i SVT kommer skildra tjuvfamiljen Knyckertz som tillsammans ska försöka fira en hederlig jul, vilket till synes blir svårt när man egentligen är en sann bandit. David Sundin spelar pappa Bove och Gizem Erdogan axlar rollen som mamma Fia när böckerna om familjen Knyckertz som är skrivna av Anders Sparring (som nu även står för manus) och illustrerade av Per Gustavsson blir julkalender i SVT 2021.

Se också: 10 julfilmer med toppbetyg på IMDB

10 julfilmer med toppbetyg på IMDbBrand logo
10 julfilmer med toppbetyg på IMDb

– Blev ju väldigt förtjust i den här berättelsen när jag fick läsa Anders Sparrings manus. Ser framemot att träda in i ”Knyckertz universum”. Det är humor, kärlek och allvar på ett varmt och sagolikt sätt. Känns spännande och lite nervöst så klart, säger Gizem Erdogan i Expressen om sagan som bland annat handlar om att bli accepterad för den man är.

Annons

Det handlar julkalendern 2021 om

Barnen i familjen – Ture och Kriminellen – kommer spelas av Axel Adelöw (som vi sett tidigare i filmen Jag kommer hem igen till jul) och Paloma Grandin. Elvaåriga Ture har lite svårt att ljuga och är därmed en lite udda figur i tjuvfamiljen. Och Tures önskan är att familjen firar en hederlig jul tillsammans.

– De är en familj småtjuvar som har inbyggt i generna att man tjuvar allt man ser, det är normaliserat. Sonen Ture är den som är annorlunda och sticker ut medan vi andra försöker få honom in på kriminalitetens bana, säger David Sundin enligt Göteborgs Posten.

Andra gången som skådis för David Sundin

För David Sundin blir det andra gången i livet han hoppar ner i skådespelar-skorna, efter rollen som Dynamit-Harry i nya och högaktuella Jönssonligan-filmen Se upp för Jönssonligan.

– Jag verkar ha hamnat i facket ”tjuvpappa”, men är inte så rädd för att bli kvar där. Rollerna är ganska få, och det är ändå en helt annan stämning hos familjen Knyckertz än i Jönssonligan. Tidigare har jag mest gjort små sketchfigurer som hetat ”man i trapphus”, så det känns fortfarande nytt och spännande, fortsätter David Sundin som vanligtvis brukar vara programledare.

Om ungefär två veckor drar inspelningarna till årets nya julkalender En hederlig jul med Knyckertz igång, så nu är det bara att vänta!

Annons