En del av

9 lagom rysliga barnfilmer – perfekta för Halloweenmys

14 okt, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Mysiga och rysliga filmer för Halloween.
Årets kusligaste högtid är här! Kryp upp i soffan tillsammans med barnen. Här är nio lagom läskiga filmer om spöken och magi som funkar för hela familjen.
Annons
Våra topp 5 teckande DisneyfavoriterBrand logo
Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter

I år är inte ”Bus eller godis” en självklar del av Halloween-helgen. Folkhälsomyndigheten råder barnen att stanna hemma eller att bara knacka dörr hos sina nära och kära. Men självklart går det att fira Halloween på andra sätt! Till exempel genom att tända ljus, samla hela familjen i soffan och se en spännande film medan mörkret faller.

Här listar vi nio spännande barnfilmer som passar perfekt under Halloween. Några för de allra minsta och några för de äldre barnen.

1. Coraline

Filmen Coraline.

Denna animerade skräcksaga gjordes 2009 av regissören Henry Selick. Den handlar om en uttråkad och ensam flicka som i sitt nya hem flyr sin trista vardag för att upptäcka en parallell verklighet.

2. Hotell Transylvanien 1, 2 och 3

På greve Draculas hotell finns en hel drös med monster! Alla är välkomna, förutom människor. Men en dag kommer en liten människopojke till hotellet och inget blir sig likt. Skratt utlovas för hela familjen!

3. Coco

Filmen Coco

För barn som fascineras av skelett är denna film perfekt, här finns det nämligen gott om dem. Filmen utspelar sig under De dödas dag i Mexiko och handlar om pojken Miguel som från den levande världen plötsligt hamnar i dödsriket.

Annons

4. Nightmare before Christmas

Humor blandat med barnvänlig skräck. Så kan man beskriva Tim Burtons kända film Nightmare before Christmas. Denna film funkar både vid Halloween och jul och handlar om pumpakungen Jack från Halloween-town som har tröttnat på trick or treat och istället utforskar julen.

5. Nalle Puhs Heffaklumps Halloween

För de minsta barnen finns alltid Nalle Puh och hans vänner! Här firar Heffaklumpen för första gången halloween och Ru vill att det ska bli den bästa Halloween någonsin. Som av en händelse ”råkar” Puh av misstag äta upp allt halloweengodis själv och den spännande jakten på nytt godis väntar.

6. Corpse Bride

Tim Burton, mannen bakom Nightmare Before Christmas har gjort denna gotiska film i romantisk stil. I en by på artonhundratalet råkar den unge Victor hamna i dödsriket genom att av misstag fria till ett mystiskt spöke i bröllopsklänning. En barnvänlig och fin film om kärlek och om livet efter döden.

7. Wallace & Gromit - Varulvskaninens förbannelse

Wallace & Gromit

Wallace och Gromit i Halloween-skrud handlar om en trädgårdsfestival som hotas av en monsterkanin. Nu måste Wallace rädda sin stad! Filmen passar både de mindre och äldre barnen.

8. Hocus Pocus

Scen ur Hocus Pocus.

300 år efter sin död återuppstår de tre häxorna Winifred, Sara och Mary. Nu är de fast beslutna att hämnas, men de vuxna tror inte på barnen Max, Dani och Allisons som påstår att häxorna återvänt.

9. Casper

Det snälla spöket Casper fick vi lära känna redan 1995, men filmen håller än idag. Filmen handlar om Casper som blir vän med spökexperten Dr James Harveys dotter. Filmen är från sju år.

Foto: TT

Annons