En del av

8 skäl till att fritidspedagogerna är våra bortglömda hjältar

11 maj, 2021 
AvLovisa Svedlund
De lär våra barn sociala skills, lockar till nya intressen och tar sig tid. I dag, andra tisdagen i maj, är det Fritidshemmens dag. Här är åtta anledningar till att fritidspedagogerna faktiskt är våra bortglömda hjältar!
Annons
9 peppande bilder och citat om mammakroppen
9 peppande bilder och citat om mammakroppen

När skoldagen slutar tar hänget på fritids vid för många barn.

Som en brygga mellan lektionerna och att gå hem, är det en liten stund av att faktiskt vara ledig – men på skolan. Och en yrkesgrupp som tillbringar mycket tid med våra barn men som ibland kan kännas lite bortglömda är just lärarna i på våra fritidshem, fritidspedagogerna!

8 anledningar till att lärare i fritidshem är hjältar

Så nu vill vi hylla er lite extra. Här är åtta anledningar som Motherhoodmammor delat med sig av, till varför fritidspedagogerna är våra sanna hjältar.

1. Finns alltid där!

Ni jobbar på, ibland i det tysta, med våra barn men får inta alltid samma tack som lärarna som jobbar i klasser. Så TACK för att ni finns där för dem varje dag efter skolan.

Annons

/Anna

2. Inspiratörer

På fritids lockar ni fram intressen hos våra barn som man själv inte alltid har tid med som förälder. De barn kommer hem och har lärt sig schack, roliga lekar eller ett pyssel vi aldrig hört talas om.

/Unni

3. Gör ett viktigt uppdrag

I fritidspedagogens uppdrag ingår att lära barn saker som inte ingår i klassrumsmiljön, men som faktiskt förbereder dem för livet. Samarbete, konflikthantering, turtagning, och så vidare. Hejja er för att ni visar våra barn!

/Motherhoodmamma

4. Gör det tråkigt att gå hem (och hanterar det)

”Vill inteeeeee!”. Ni medlar mellan arga barn som tycker att de alltid blir hämtade just när de har som roligast och oss otåliga föräldrar som står utanför och försöker dra med oss ungen. Tack för ert tålamod!

/Malin

5. ... Och ni hanterar oss föräldrar!

Samtidigt som ni har ansvar för en jättegrupp ungar, tar ni er ändå tid att hjälpa oss förvirrade föräldrar att hitta vårt barn som fått för sig att leka djungeläventyr i träddungen på andra sidan skolgården.

Annons

/Malin

7. Barn innan mellis = inte alltid dröm

TACK för att ni tar våra barn i deras tröttaste efter-skolan-mode på eftermiddagen, ger dem mellis och ser till så att deras eftermiddag känns fortsatt meningsfull.

/Motherhoodmamma

8. Är en trygghet

Fritidspedagogerna tar sig tid, det är så tydligt! Finns alltid trygghet och tillgång till en vuxen!

/Jennie

Foto: TT

Annons
Innehåller reklamlänkar