En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

Halloween: 19 roliga och enkla sminkningar för barn

27 okt, 2020 
Lovisa Svedlund
Att göra en häftig halloweensminkning med ansiktsfärg är riktigt kul! Och det behöver inte alls vara svårt att göra en ansiktsmålning. Djur, zombie eller pirat. Här är 19 tips på roliga ansiktsmålningar att göra till Halloween.
Annons
Busenkel halloweenbål utan alkoholBrand logo
Busenkel halloweenbål utan alkohol

En ansiktsmålning till utklädnaden till Halloween höjer outfiten till en helt ny nivå – och är dessutom riktigt enkelt att fixa!

Antingen väljer man ett läskigt motiv att sminka i ansiktet. Kanske en häxa, ett spindelnät eller ett vitt zombieansikte. Men det går precis lika bra att klä ut sig till något annat i Halloween, en katt, stålmannen eller varför inte universum med stjärnor på kinden.

Halloween: 19 ansiktsmålningar till barn

Här har vi sammanställt 19 sminkningar man kan göra på sitt barn under halloween. Antingen använder man vanlig vattenfärg eller köper speciell ansiktsfärg på partyaffärer, pysselaffärer eller nätet.

Läskiga zombies

Måla basen i ansiktet vitt och svarta detaljer kring ögon och mun så har du en klassisk karnevalmålning. Ett annat roligt alternativ är att lägga små spindelnät precis under ögonen. Riktigt läskigt!

Annons

Spindelväv på kinden

Här är en variant på spindelväven men som man målat mer ut på kinden. Pirat och en gullig katt är två andra kul idéer på ansiktsmålning till Halloween.

Pumpa

Pumpa är en riktigt enkel utklädnad! Orange, grön och svart färg att måla en pumpa med i ansiktet och orangea kläder – klart!

Annons

Spindel i pannan

Ännu en spindelvariant där det lilla djuret hänger ner från pannan! Läckert!

Zombie

Vad är mer passande på Halloween än läskigt blod och zombiekänsla? En riktigt enkel och snabb ansiktsmålning.

Cool mask

Att måla en ram i ansiktet och fylla den med mönster eller färg kan skapa en riktgt häftig mask. Här har man valt svart och orange för att skapa rätt halloweenstil.

Annons

Karnevalspöke

En till rolig variant på karnevalmålning ser vi här. Superfint att matcha med bollar i håret och riktigt svarta läppar!

Hund som ansiktsmålning

Som sagt går det precis lika bra att välja ett djur eller annan utklädnad till Halloween. Här har man målat ansiktet som en hund med morrhår och en rolig tunga.

Annons

Kanin med ögonbryn

Den här roliga kaninen har fått två vita tänder på läpparna och dessutom föreställer fingret en morot. Riktigt kreativt och kul!

Ansiktsmålning som tiger

Vill man göra en sminkning till halloween som föreställer en tiger kan man lägga sig på olika nivåer. Antingen ritar man bara några ränder med orange, gul och svart färg, eller så gör man som här med riktigt proffsiga toningar och supersvart nos

Annons

Glittrig kanin

Det kan vara kul att tillsätta lite andra roliga element i ansiktsmålningen. Den här lilla kaninen har till exempel fått glitter på kinden. Andra saker man kan lägga till är paljetter eller minikristaller som säljs som ansiktsdekoration.

Enkel kanin

Den här kaninen är riktigt enkel att måla. Några morrhår, prickar och en svart liten nos – klart!

Annons

Fjäril som sminkning

En annan idé är att klä ut sig till en ljuv fjäril. Att måla de två vingarna runt ögonen och använda näspartiet till fjärilens kropp blir riktigt tjusigt. Även här kan man självklart variera ambitionsnivå och färgsättning!

Stjärnor

En enkel idé är att klä ut sig till självaste universum på Halloween. Lite glittriga kläder och några stjärnor på kinden så är ditt barn redo för en riktigt magisk kväll.

Annons

Superhjältemask

Superhjälte som ansiktsmålning är också en riktigt rolig och enkel idé. Använd en förlaga du gillar eller måla en hjältemask på fri hand, bara fantasin sätter gränser.

Shoppingtips — ansiktsmålning

shoppingtips halloween

Foto: Unsplash, TT

Annons