En del av

Här är familjens geniala trick – gör bus eller godis helt coronasäkert

15 sep, 2020 
Lovisa Svedlund
Kan man göra bus eller godis under corona? Det här paret i Los Angeles gjorde en supersmart uppfinning som gör det säkert att gå på godisjakt även i år – och det är SÅ genialt!
Annons

Många av våra fester och sociala aktiviteter har minst sagt förändrats under coronapandemin. Stundande Halloween blir antagligen inget undantag. I år får vi skippa större Halloweenfester – och att gå runt och knacka dörr för bus eller godis i kvarteret känns kanske inte toppen för att stoppa smittspridningen.

Tråkigt både för barn och vuxna, eller hur?

Halloween: Bus eller godis under corona

Men nu sprider sig pysselklippet från paret Jamie och Jay i Los Angeles som har kommit på ett sätt att rädda bus eller godis-traditionen även under corona.

På sin Youtubekanal visar de hur man kan tillverka ett egen godis-rutschkana som gör själva godisutdelningen betydligt mer coronasäker än om man delar ut godis direkt i dörren.

Coronasäker Halloween
De roliga godisröret hjälper till att göra bus eller godis på tryggt avstånd.

– Under covid-19 är alla oroliga för hur mycket Halloween kommer att påverkas, säger paret på sin Youtubekanal.

Annons

Paret tycker själva att det känns tråkigt om man inte får fira en riktigt rolig halloween på grund av corona, och det var så de kom på idén med godisröret.

Coronasäker Halloween

– Det var därför vi kom på den här enkla Halloweenprylen som gör det möjligt att ha en rolig bus-eller-godis-kväll på ett säkert avstånd, säger de i klippet.

Bus eller godis under corona
Enkelt kan man hänga sin korg på röret och fånga upp godiset.

Röret funkar så att du som delar ut godis enkelt kan släppa ner några bitar i öppningen. Lutningen skapar en om en rutschkanaeffekt, så att de glider ner smidigt till de små mottagarna.

Ett vanligt papprör funkar fint som grund, eller så gör du som Jamie och Jay och dekorerar din coronasäkra godislevererare i läskiga halloweendekorationer. Kanske dödskallar, spökbilder eller varför inte med pumpor och ris från skogen?

Vill du slå på stort kan du också ställa upp ett riktigt läskigt skelett i trädgården som vakar över röret!

Ett tips till dig som delar ut godis till utklädda barn i år kanske dock är att satsa på inplastade mumsbitar!

Annons