Prins Daniel gästade Sommarlov i SVT

Prins Daniel är med i SVT:s sommarlov med sommarskuggan
Semester med tonåringar - 7 tips till sommarlovet
1:54

Efter reklamen: Semester med tonåringar - 7 tips till sommarlovet

(1:54)

Slå på ljud

Prins Daniel har gjort någonting som kan komma att göra honom omåttligt populär hos alla barn som precis har gått på ledighet och börjat följa SVT:s barnprogram Sommarlov.

I måndagens avsnitt blev det nämligen kungligt besök i Malmö då programledaren Alexander 'Alex' Hermansson ringer upp prinsen och ber honom att vara med i Sommarlovs rörelseutmaning. Syftet med utmaningen är att få alla barn, som följer Sommarlov, att aktivera sig mer och redaktionen har valt att kalla utmaningen för "Rörelse-rörelse".

Prins Daniel gästar Sommarlov i SVT – och sommarskuggan

– Om det nu funkar med prinsens övriga planer?, frågar Alex över telefon?

– Jag står ju här ombytt och på väg men barn och ungas hälsa är ju det viktigaste jag vet, svarar Daniel i smoking.

Och han är inte svårövertalad.

– Vet du Alex. Jag kommer!

prins daniel i sommarlov svt

mskogstrom

Därefter får vi se Daniel komma till studion, betydligt mer ledigt klädd, och den första han möter är ingen mindre än 'Sommarskuggan' som står och lurar – vilket skrattfest för Estelle och Oscar som säkert redan har sett avsnittet hemma på Haga.

Estelle och Oscar får se pappa i favoritprogrammet

Daniel tog plats på den uppbyggda scenen och vände sig om till alla barn hemma i tv-sofforna.

"Kära Ida, Alex, Dante, Björne, Antioxidanten, Struts och Sommarskuggan, om du är här någonstans, och framförallt kära Sommarlovstittare, alla fantastiska barn i vårt land, jag är jätteglad att få vara här i Malmö idag och vara med och sätta igång Sommarlovs rörelserörelse. Det är så himla viktigt att vi rör på oss. Det kan vara att man cyklar till stranden istället för att ta bussen eller att man dansar eller hoppar eller vad man än gör. För varje dag behöver vi rörelse, då blir vi mycket piggare och gladare och särskilt ni barn behöver röra er varje dag. Hitta någonting ni tycker om, någonting som är roligt. All rörelse räknas. Ärade Sommarlovstittare, i och utanför Sveriges rike, härmed har jag den stora äran att förklara Sommarlovs Rörelse-rörelse invigd."

prins daniel i svt:s sommarlov

Tillsammans med programledarna drar Daniel sedan av sjynket som täcker den stora rörelse-loppan som ska rymma alla tips på roliga aktiviteter och rörelser i sommar. Vilken kunglig succé!

Se hela avsnittet med prins Daniel här!

Foto: TT, Marcus Skogström/Sveriges Television

Mer läsning för dig
Sommarskuggan och rörelsedagboken – så blir årets Sommarlov i SVT
11 lagom läskiga böcker att läsa på sommarlovet
Semester med barn – 14 kul aktiviteter att göra på sommarlovet 2021

Utvald läsning