En del av

Familjevänlig middag – mästerkockens bästa tips

26 jun, 2021 
Lovisa Svedlund
enkel famijemiddag
Som förälder har man mycket att tänka på – och ofta tryter inspirationen när det kommer till vardagsmiddagar. Här ger Christin Kashou, vinnare av Årets mästerkock 2021, sina bästa recepttips och konkreta hacks till en enklare failjemiddag.
Annons

Att snitsa till det i köket är ofta det sista vi hinner tänka på under småbarnåren och skoltiden för våra barn. Skjutsning, hämtning, tröst, planering, städning, lek, läxor, tvätt och din egen vila tenderar att – med all rätt – ta mycket av tiden.

Därför bad vi Christin Kashou, vinnare av Årets mästerkock 2021 komma med sina bästa tips för familjens vardagsmiddag! Det blev ett recept på köttfärs med vegetariska inslag, en enkel dumplingmiddag och recept på (kanske?!) årets snabbaste familjemåltid!

1. Snabb middag till barnfamilj

Här visar Christin Kashou världens snabbaste familjemiddag. På under 15 minuter är den klar, dessutom både nyttig och god:

Mästerkockens superenkla och goda familjemåltid - på mindre än 15 minuterBrand logo
Mästerkockens superenkla och goda familjemåltid - på mindre än 15 minuter

2. Lura barn att äta mer vegetariskt – med klassisk köttfärssås

Något många familjer kämpar med är också att få barnen att äta grönsaker. Så vad är då smartare än att ta en av barnens (ofta) favoriträtter, och helt sonika gömma vegetariska ingredienser i den. Se här hur Christin Kashou gör det med hjälp av röda linser:

Annons
Så förvandlar du en klassisk maträtt - mästerkockens supergoda tipsBrand logo
Så förvandlar du en klassisk maträtt - mästerkockens supergoda tips

3. Familjemiddag på dumplings – direkt från frysen

För de lite äldre barnen eller småkids med utvecklade smaklökar tipsar Christin Kashou också om detta enkla recept! För ibland behöver vi ta hjälp av färdigmat direkt från frysen - inget konstigt! Men kul för alla om det ändå blir en god måltid. Här är mästerkockens bästa recept på en enkel dumplingmiddag, med ångad broccoli och supergod dressing.

Dumplings för hela familjen - mästerkockens recept som tillagas på en kvartBrand logo
Dumplings för hela familjen - mästerkockens recept som tillagas på en kvart

Smaklig måltid!

Foto: Alexandra Schuman

Videoreporter och redigering: Lina Lund

Foto: Alexandra Schuman, TT

Annons