En del av

Patrick Ekwall om dotterns svåra tid – efter hustrun Hannahs bortgång

17 jun, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
patrick ekwall och hannah ekwall. S
Tv-profilen Patrick Ekwall sörjer sin bortgångna hustru Hannah som gick bort i cancer tidigare i år, och nu berättar han om dottern Tindras svåra tid efter mammans död.
Annons
TV: Till minne av Hannah EkwallBrand logo
TV: Till minne av Hannah Ekwall

I februari i år gick sportjournalisten Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall bort efter en tids cancersjukdom, bara 39 år gammal. Cancern hade spridit sig till levern och skelettet, och de aggressiva bröstcancer-cellerna hade gjort sig resistenta mot all form av cellgifter. Efter sig lämnade Hannah Ekwall sjuåriga dottern Tindra, 20-åriga bonusdottern Wilma och sin make Patrick Ekwall.

Patrick Ekwall om dottern Tindras trauma

Nu öppnar Patrick Ekwall upp om känslorna för dottern Tindras skolavslutning, och han känner att det var fint men också präglat av sorg. Patrick Ekwall gör klart att mamma Hannahs död satt sina spår i dottern Tindra, och att sommarlovet nu ger utrymme för att samla kraft och skapa nya minnen.

Annons

”Skolavslutning för den här tjejen: glad, somrig och sådär förväntansfull som bara barn kan vara en dag när det är sista dagen i skolan. Det har varit ett slitsamt skolår för Tindra, först all oro när hennes mamma var sjuk, sen traumat och sorgen när Hannah lämnade oss. Så det är en efterlängtad ledighet som väntar, en sommar att samla kraft och hitta glädjeämnen i. Det är en ljuvlig sommardag i Bromma och jag var så glad och lycklig när jag lämnade av en sprudlande, leende Tindra i skolan”, skriver Patrick Ekwall strax efter dotterns sista skoldag inför sommaren på sina sociala medier.

Patrick Ekwall: Önskar att Hannah hade varit här

Trots att det finns mycket lycka i att se sin dotter fira in sommaren så är saknaden efter hustrun stor. Patrick Ekwall vet att Hannah Ekwall hade älskat att få vara med på skolavslutningen.

”Men det är också mycket tårar och känslor. Jag önskar inget annat än att Hannah hade varit här idag, för att se sitt älskade barn mot en skolavslutning i solen. Hannah drömde om sådana här dagar och var en stor lyckospridare för alla. Så det är glädje, saknad och sorg på en och samma gång. Det tär en aning, det känns i hjärtat, det är orättvist och jävligt men vi står upp, vi tar oss framåt tillsammans även när saknaden är som störst. Sköt om er alla”, avslutar han det fina och kärleksfulla inlägget.

Foto: TT

Annons