En del av

Sommarskuggan och rörelsedagboken – så blir årets Sommarlov i SVT

25 maj, 2021 
AvMalin Karlberg
sommarlov sommarskuggan svt
Årets upplaga av Sommarlov i SVT vill uppmuntra barn att känna rörelseglädje. Sommarskuggan är tillbaka och kastar skuggslem omkring sig – och Hemligheternas hemlighet dyker upp som nytt program. Här är allt vi vet om Sommarlov i SVT 2021!
Annons
Så hjälper du barn som inte har några vännerBrand logo
Så hjälper du barn som inte har några vänner

Klassikern Sommarlov i SVT är snart tillbaka i rutan och även denna sommar får vi möta Sommarskuggan, de populära programledarna Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick, Markus Granseth och nya programledaren Dante Zia, samt en massa spännande gäster.

Temat är All rörelse räknas

I år är temat för Sommarlov rörelse och tillsammans med tittarna kommer målet vara att skapa Sveriges största rörelsedagbok.

– Vi hoppas att årets rörelsetema ska inspirera alla barn till att röra på sig i sommar. Sverige är en bra bit från WHO:s uppsatta mål om 60 minuters rörelse per dag och med tanke på det känns det fantastiskt att vi ska skapa Sveriges största rörelsedagbok. Via DUO-appen kan man ladda upp all rörelse man gör under sommaren, säger Anna-Maria Nildén som är projektledare för Sommarlov.

Ledorden är "All rörelse räknas" och tittarna får tillsammans med programledarna skapa en rörelsedans som förmedlar det lustfyllda med att röra på sig. När man kommit upp i fem rörelseaktiviteter i DUO-appen får man dessutom skuggslemma en av programledarna!

Vem är Sommarskuggan 2021?

vem är sommarskuggan 2021?
Vem är den kändis som gömmer sig under Sommarskuggans dräkt i år?
Det populära programmet Sommarskuggan kommer också tillbaka och även denna gång är det en känd gäst som gömmer sig under Sommarskuggans dräkt. I programmet kommer vi få reda på vem är Sommarskuggan 2021, och det utlovas vara en välkänd person som via Sommarskuggedräkten får extremt starka buskrafter.

Tillsammans med programledarna ska Sveriges barn försöka fånga Sommarskuggan och avslöja vem som tagit på sig dräkten. Tidigare år har Sommarskuggan varit David Sundin, Hasse Andersson, Caroline Hermansson, Malin Olsson och den påhittade karaktären Chefen på SVT Barn.

Annons


Hemligheternas hemlighet – ny äventyrshistoria

Nytt för i år är den spännande äventyrshistorien Hemligheternas hemlighet där Olof Wretling spelar uppfinnaren Ensten.

Hemligheternas hemlighet Olof Wretling
Olof Wretling porträtterar uppfinnaren Ensten i äventyrshistorien Hemligheternas hemlighet.

– Sommarlovsvärlden är ett fantastiskt universum att kliva in i och det känns så himla roligt att få bli en del av den. Jag älskar möjligheten och friheten att ta ut svängarna på det sättet jag kan göra i Sommarlov, säger Olof Wretling.

Artister och program i Sommarlov

Varje fredag gästas programmet av en ny artist, med fokus på barnens favoritmusik. En rad spännande serier visas också, såsom Mysteriet på SVT Barn och Utmaningen: Labyrint.

Kan man vara publik på Sommarlov 2021?

Sommarlov spelas in i Malmö, men precis som förra årets filmas programmet utan publik sommaren 2021. Detta på grund av covid-19 och att man inte vill bidra till smittspridningen.

Annons

Vilket datum börjar Sommarlov 2021 sändas?

Premiären för Sommarlov i SVT är måndag 14 juni och programmet sänds varje dag fram till mitten av augusti, när höstterminen drar igång. Programmet kan ses på SVT Barn och svtbarn.se.

FOTO: SVT

Annons